Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

MEMOARI MRTVE BALERINE


Roman kog, na sveopštu žalost, nećemo čitati na srpskohrvatskom jeziku već na mađarskom jeste i delo 'Volela sam predsednika''. Prvo pitanje, za vas verne fanove Dianne Divernoe jeste da li ste voleli delo ''Francuski poljubac''. Gledali ste predstavu? Da li ste plakali na kraju? Smatrate li ga najromantičnijim romanom?
Ako je odgovor - da, ako volite ljubav opisanu perom Dajane Diverno, na način kako to samo ona zna, onda je pred vama prava stvar. Najpre roman, a potom nadamo se i pozitivnom odgovoru, pa možda i film.
Poslednji u triologiji, poslednji koji može triologiju izvući na svetlost dana jeste ovaj roman, nekima već poznatiji pod podnaslovom ''Memoari mrtve balerine''

Obradivši sve segmete Stendalovih kristalizacija u ljubavi, Dajana Diverno je ovog puta dokazala kako je dorasla izazovu koji se često postavljaju pred velikane pera – a to je da dokažu nedokazivo.

U svom romanu ''Volela sam predsednika'' gde obrađuje segmente mađarske, ruske i čehoslovačke istorije, Dajana Diverno je vešto upotpunila triologiju edicije koja nosi svečan naziv ''Karpatske padine'', a ujedno je obradila i neisrcpnu večitu temu – ljubavi.
Kako je odrastala uz Stendala i njegove večne, neoborive teze o pravoj ljubavi, Dajana je vešto odgovorila izazovu da predstavi život Aurore, jedne od najvećih evropskih balerina, koja živi strastan, stresan i ispunjen život i koja završava na tragičan način. Iako bi se delo ''Volela sam predsednika'' pre moglo oceniti memoarima mrtve balerine, ipak je roman koji traži i zahteva suze na samom kraju... Izuzetna ljubavna storija Karpatskih visova, ali i još jedan čist, skladan odraz Dajane Diverno...


Post je objavljen 02.02.2013. u 22:51 sati.