Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

DOSTA! Kako Znate Kad Lijek Djeluje

Postavlja se pitanje gdje je granica koja dijeli bolesnu ovisnost sakupljanja sveg i svačeg
i stranu onog gdje svjesno trošite novce ,ali znate u kojem trenutku reći DOSTA.

Zanesenost kolekcioniranjem lako vas povede i zavede. Dovoljno je da vam klikne u glavi;

- Aha, ovog imam 7-8 komada porculanskih miševa, lijepa kolekcija...a moze li se tog jos negdje nabavit?

I , eto, vec kopate po Njuskalu, Aukcijama, Ebayu, kopate jos stvarcica koje ste odjednom tako ludo zavoljeli.
Nakon, par dana opsesija za stvarcicom polako popusta, ali vec imate nesto novo i drzite u ruci potpuno drugu
vrst stvarcice koju ste danas bas odlucili kolekcionirat.

Tako se svakih neliko dana opredjeljujete za razne serije kolekcija i u navratima im se svima vracate te svaku pomalo popunjavate.
Za par godina shvacate da ste prebrzo nagomilali brda i doline stvari i da jednostavno vise ne uzivate, vec vam sve to postaje uzasan pritisak.
Problem se svih tih divnih stvari odreci, prodati, pokloniti. Jednostavno ste stavili tocku na I i rekli. DOSTA!

DOSTA! Riječ koja oznacava granicu ludila i zdravog razuma.

Pravite plan! Pola prostorije cete ocistit od nepotrebnih stvari i sortirati u vrece koje cete pokusati prodati. To su stvari koje van nisu srcu toliko drage
i to ste na vrijeme osvijestili. Ono ste se ne proda poklonit cete djeci poznanika ili djeci iz dječjih domova.

RECEPT ili ono čeg se oslobađamo:

- Riješite se onog što ne znate da uopće imate. Ako ste pospremanjem prostorije otkrili da to imate, riješite se. Do maloprije niste znali ni da postoji, pa je jos i bolje ako stvarno nece postojati. VI uopce niste vezani za tu stvar

- Sortirajte najdraze i manje drage stvari. Manje draga vam ne treba pogotovo ako ste je nedavno nabavili.

-Strah od nestajanja. Svaki kolekcionar ima nocne more, njegovu kolekciju zahvaća pozar, poplava, kucni ljubimac, krađa. To vam stvara pritisak i stres. Odahnite i recite.
-Pa, što? I tako ne mogu ovo sa sobom ponijetu u grob. Život sam piše priče, vi na to ne mozete utjecat zato uživajte i odahnite.

- Godinama ste govorili kako nemate srca nista prodavati. Nađite nesto i prodajte po simbolicnoj cijeni. Osjećat cete se pobjednički jer ste napokon od tolikog kaosa nesto zaradili,
a ne samo potrosili gomile novca. Tih nekoliko desetaka kuna spremite u kasicu-prasicu i nedirajte,nek vam to sluzi kao znak uspjeha, simbol prvog zarađenog (uncle Scrooge) novcica.

-Wow, pa vi niste mahnito zaredali buvljake, vec ste propustili nekoliko nedjelja i opusteno spavali u svom toplom krevetu. To je svakako pozitivan znak da ste na putu ka ozdravljenju od kompulzivnog poremecaja;
- Moram ići, moram ići na sajam/buvljak, nesto cu pobogu propustiti,AAAAAA

vaše subote navecer, ako ste dokasno negdje "zalomili" ne zvuce vise ovako

- Molim te, molim te, nek padne ujutro kiša da se ne moram na buvljak rano dizati jer nece bit sajma zbog pljuska, pa necu nista propustit...pliiizzzz ti goree,haloo,jel cujes!!1

- kolegica je dovela svog sina na igru, vi ste mu sa polica poskidali sve figure ,dali da se igra i otisli u kuhinju. Vise ne strepite nad djetetom da ce vam polomit dragocijene primjerke. Prepustili ste sve sudbini i naravno odahnuli. Kvragu sve, danas se uvijek moze jeftino opet nabavit sto god to bilo.

- u ducanu ste, dobili taman taj dan placu, prolazite kraj igracaka i nemat ezelju za bezglavom kupovinom - VI STE POTPUNO IZLIJECENI!

- NARAVNO , OSTANITE KOLEKCIONAR, ali opredijelite se samo za dvije-tri najdraze kolekcije, ostale prodajte ili sacuvajte samo jedan primjera iz kolekcije. Napokon cete stvorit zivotni prostor.

RECITE DOSTA!!!!







Post je objavljen 02.02.2013. u 22:37 sati.