Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Struja i ja...



Zaredjali Božić, Nova godina, pa moj rodjendan, a zna se tu su i darovi. Ne znam ko je smislio taj običaj, ali meni se dopada, naročito kad ja dobijam darove
Dobila sam predivno zvonce za vrata. Može da cvrkuće kao ptičica ili da muče kao krava,bleji , može još nešto, ali nisam umela da prevedem jer piše nekim čudnim jezikom, japanski nije, obzirim na darodavca, biće da je kineski,


U uputstvu-ceduljici piše da to može lako SVAKO da namesti i ništa više. Pa valjda i ja spadam u te SVAKO. Da, još je pisalo da zvonce ima jednosmernu struju.
Znam iz gimnazije, a to mi je bio i jedan od prvih ispita-fizika, ta struja nije opasna. Zvonce? I to smo učili! Lako ću ja to da sredim.
Uzmem stolicu, nemam baš onaj šrafciger što svetli kad se pipne neka struja, ali imam turpijicu za nokte, a ona baš kao i šrafciger, na vrhu zatupasta.
Sad samo da skinem staro zvono, lepo piše, može SVAKO. Tamo, u strarom zvonu, neka četvrtasta kutija onako 10sa 10cm, od zida do kutije neka žičica.
Gurnem ja turpijicu za nokte u tu kutijicu.
Ljudi moji, koji cirkus!!
Tras-Bum...

Tresnu me nešto te sedoh na pod. Da li sam videla sve zvezde ili su to bili vanzemaljci, ne znam, tek nisam se mrdala sa poda dok se nisam sva prepipala da vidim jesam li čitava. Frizura mi je bila ovo moderno sad što nose muški koji gube kosu, svaka dlaka u zrak.
Zatopi se turpijica za onu kutijicu, posle su mi rekli da to nije kutijica, nego trasformator, ali... Istopi se bakelit na turpijici, a baš je bila lepa... sva sam se ugruvala... i cela zgrada... ma, koja zgrada, ulica... ostade bez struje....
Možda je i vama nestala struja, ne ljutite se


I samo neka mi neko sad kaže da sam obična, neki Svako, ja sam stručnjak, bar kad je struja u pitanju.



Vic za danas
Optuženi za pljačku banke sa ubistvom , gleda svog advokata I pita
-Kakvi su mi izgledi?
-Odlični! Kaže advokat,
-Samo mi kaži, koju struju više voliš jednosmernu ili naizmeničnu?


Post je objavljen 01.02.2013. u 20:30 sati.