Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bediffernt

Marketing

Kako je vlada platila minus na racunu nekin popima da se narod opet podili na dva dila

Kad na televiziji vidin straleticu ( ja mislin da se tako zovu ) kako kuva znan da stvarno danas svako moze imat svoj kulinarski show . Zena ne samo da nezna baš dobro držat nož , nego kuva s prstenon velični oveće masline. Slušajte , ja se isto ne bi žalila da mi neko da priliku da kuvan na televiziji, al znan da je to ipak neka profesija i da ka nešto triba znat o tome. Nije dovoljno znat otprilike dobro kuvat i volit jest. A nekako svaki put kad vidin te ultra popularne kulinarske showove po televiziji ne mogu da se ne siti izjave , dragog mi profesora iz srednje škole , : ,, Imamo 5 različitih emisija o kuvanja , a jadan narod to gleda jede koru kruva i razmišlja kako je to taj biftek s telviziji... ''

Stvarno ne vidin kraja crnoj rupi u koju smo upali , svako se bavi svin bez obzira na kvalifikacije. Al najviše od svega me nekako smeta licmjerje još od rukometnog prvenstva . Nekako se svako malo sitin te osobine koju bi generalno nazvala dio hrvatskog društva , jednostavno ne mogu izbacit to iz glava. Sve u svemu stvarno se divin rukometašima, nakon tolikih ozljeda , s puno manje para od drugih država s kojima se natječu kako dolaze do takvih rezultata. I nisan gledala nego dio utakmice protiv Danaca , al ne zato šta smo gubili nego zato šta mi je došlo da se teleportiran u Španjolsku i izmlatin kometor. Ovako , čovik koji je u utakmici s Francuskon vika : ,, To momci ! Svaka čast takoo se igra ! najbolji ste ! Uvik smo uz vas ! itd...'' . U utakmici s Danskon stalno je govoria protiv njih i pametova sta bi tribali napravit, kako bi tribali igrat. Pa faco , šta ne igraš ?! Šta ne osvojiš zlato ??

Nevjerovatno , nikad nan nije dosta , umisto da budemo ponosni kako momci igraju i dokle su se uspili probit. Al priča se tu ne završava još dalje traje u govorkanju oko Balića i ko tu koga , ko je ustvari kriv a ko prav . Vidite inač e je jedan od glavnih osobina ljudi da uvik oće više, to nas u životu često gura napravid , al nekad znamo doć do toga da neznamo stat i reć super budi srotan šta si postiga i ponosi se time.

I tako dok se mi bavimo bombama ( iz objesti , to mi je najače od svega ) , snigon, nadolazećin lokalnin izborima , rukometon ... Prolazi još jedan misec , vlada nas ne vodi nigdi , Slovenci nas ucjenjuju (po koji put ? ) , povećava se broj nezaposlenih , al najvažnije od svega mi pričamo o zdrastvenom odgoju .
Kad san pri početku te , sad možemo već reć sage o zdrastvenom odogoju , pričala s ocen rekla san da san uvjerena da je vlada platila crkvi da digne bunu kako se ne bi pričalo o kud i kamo bitnijim stvarima. I opet se dilimo na dva dila , za i protiv , na ustaše i partizane , na live i desne , na prave i krive ... Zaboravljamo da je smo u 21.st da smo već 20 godina država i da neće doć ni Tito ni Tuđman i spasit nas od inertnosti , linosti i nerada. Tribalo bi se pokrenit , pokazat zube i mislit pozitivno. Al jebeš ti to ..I đabe van znanje đaci i trud junaci , u ovoj državi je bitno krast imat dobre pilule za spavanje koje gase savjest , nema koristi od rada i istine.
Standradna priča stanje uma većine naroda još je na tome jel ti ćaća bia ustaša ili partizan ?! (TBF)


Post je objavljen 01.02.2013. u 11:08 sati.