Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

DOGG S WILD YEARS

(Ovaj post se bavi tzv. primakkartizmom. U skladu sa najavom, okušavam se u ovoj formi u kojoj su jagode uglavnom u grlu...a prozori su od marmelade!)

1986.završavam osmi razred i želim ličit na mortena iz A-HA. maminoj frizerki pokazujem sliku iz "brava", a ona me nabija pod haubu i nabacuje mi trajnu. drugo jutro skačem u more i loknice nestaju. s reputacijom štrebera odlazim u pulu u srednju školu. obećavam...sve što treba!


1987-je godina. Lipanj je i sezona je već sad naporna za popizdit. konobarim mjesec dana za plavoga apenca 6. ostatak love sam stuko u robnoj kući na odjelu mjuze. dugokosi prodavač rekao je da nema bon jovija (kojeg sam htio uzet za rođendan lizi), ali da ima iron maiden. na tv-u su taj dan pričali o gorbačovu i o izvjesnom s.miloševiću koji će srediti partiju. liza je dobila poklon. postajem hevi metalac i u roku 6 mjeseci slušam

CARNIVOR,SODOM,NAPALM DEATH,NUCLEAR ASSAULT I SLAYER-TOTAL DISTRUCTION.


1988-život je grana banana. trošimo komunizam u raspadanju svi-radnici fušare za radnoga vremena. studentariju brije elitizam i larpolartizam, dekadencija. otkrivam bend znakovitog imena na hitu meseca-partibrejkers. u toj pandorinoj kutiji nalazim odmah zatim ramonse, kleš i pistolse. bolje da nosim kratku kosu. liza dobiva smithse na poklon. odolijeva još uvijek...

1989.-se stvarno dogodila-Bare. zaluđen pixisima ,skinem na čas slušalice i čujem reklamu u brejku "boljeg života"

-VOŽD JE STIGAO!

upoznajem prijatelja koji doma ima knjigu "Pjesmarica" pisacAnte Pavelić. božuri dežuraju po kosovu.
TAM TAM DUM DUM-EKV.
frenda izbacuju iz škole jer je pljunuo na karton za žrtve kopaonika.nešto se kuha.liza odselila u SAD.


1990.uplatili smo maturalac za lorret de mar i sad još samo preostaje takmičenje koje imamo u 4.srednje međusobno:

ko če imat niži prosijek na kraju godine?

uspio sam na kraju proći sa 2 dovoljnim i takav se pripremam za fax. pod odmorom se furamo na top listu - na hrkljuš najviše. bodalec i houra su heroji ulice. odlazimo u dom sportova, veliku dvoranu na ramonse! sreli branimira j. štulića-šalketovog idola.šalke ga pita:

-džoni može autogram?

-može.

šalke uzme flomaster i potpiše se džoniju na pončo.

1991.-odbijam pričat o toj godini, a vi?





Post je objavljen 01.02.2013. u 02:47 sati.