Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

162 stube

Cestovna utrka "162 stube" je tradicionalna utrka Medicinskog fakulteta u organizaciji Sportske udruge studenata medicine, SportMEF-a i Studentskog zbora. Utrka se održava radi promocije zdravlja i sporta kao prevencije kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti i iniciranja kretanja kao jednog od osnovnih čimbenika zdravlja. Održavanjem fizičkog postižemo i mentalno zdravlje, a skrb o tijelu je najbitnije što se želi promovirati.

Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice te Schlosserovih stuba. Na taj način utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije, Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja "Andrija Štampar". Utrka je posebna jer su u stazu uključene stube, njih 162 po kojima je i dobila ime. Staza nije duga pa ukoliko trkač nije najbolje kondicijski pripremljen može je i prohodati, a ipak će nešto učiniti za svoje zdravlje, a zbog svoje neravne konfiguracije dobar je trening za iskusnije trkače.

Pravo sudjelovanja na utrci imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje, a sudionici se natječu u dvije kategorije, apsolutnoj i kategoriji medicinara. Simbol utrke je srce, koje osim što simbolizira prevenciju kardiovaskularnih bolesti, simbolizira i Valentinovo oko kojeg se utrka održava. Sjetite se na dan zaljubljenih da morate dio ljubavi pokloniti i svom zdravlju, a trčanje je najjeftinija sportska aktivnost i ona kojom se je najlakše baviti. Zbog toga su "162 stube" posebne.

Utrka će se održat 16.2. s početkom u 12h i startom ispred Medicinskog fakulteta.

Online prijave su otvorene preko linka http://www.grabarsport.hr/prijave/162-stube/ , a registracija će se moći obaviti i netom prije utrke na licu mjesta.

Post je objavljen 31.01.2013. u 11:09 sati.