Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

opasni virusi i kraljev dan?

Prosli vikend smo imali goste. Tocnije Rita i Frank, a onda i ja kao priljepak, nastavak , deklinacija imenice. Za Zabolandske pojmove je prilicno neobicno, bolje receno cudno do zabrinjavajuce kada covjek sa tlideset i tli godine jos uvijek zivi sa svojim roditeljima. No sto onda reci kada ne zivi sa svojim roditeljima, nego sa …. (nikada nisam nasao pravi izraz za njih) svojim hokejskim posvojiteljima?!?! Tako nesto kaze Rita kada ju pitaju. Uglavnom u gostima su bili Wale I Joyce, njihovi dugogodisnji prijatelji, koji zive blizu Den Haaga, a imaju u Heegu imaju vikendicu bas kao Rita i Frank. Bili su ovdje u „dvorcu“ pored zaledjenog jezerceta (koje se sada odmrzava) i bas smo se lijepo druzili. Wale se isto zanima za povijest i politiku, pa smo Frank, Wale i ja do dugo u nocu ostali pricati o Prvom svjetskom ratu i o danasnjem (ne)pravednom svijetu. Joyce je bila nesto bolesna i stalno je kasljala u petak navecer, da bi u subotu Wale to preuzeo od nje. Bar se tako cinilo. Da bi veceras Frank rekao da se ne osjeca bas najbolje, te da ide u krevet vec oko 21h. Rita nije bila doma, jer je danas isla cuvati djecu kod Noor, no trebala se kasnije veceras vratiti u Velp. Oko 22.30 zvoni telefon, ja pustam da zvoni, ali Frank se ne javlja. Na kraju se javim. Rita zove da se razboljela i da ostaje kod Noor, te da sutra nece ici na posao, te pita gdje je Frank. Kaze mi da mu onda to porucim. Odlazim do njihove spavace sobe, kucam, nista. Otvaram vrata, televizija gori. Frank spava. Neobican prizor. Naime svih ovih godina, ne sjecam se uopce da sam ikada vidio Franka kako spava. Oni nikada nemaju popodnevni odmor, nikada ne spavaju na kaucu u dnevnoj sobi, mozda eventualno zaspe u naslonjacu, ali nikada se ne pokriju dekicom. Tiho ga pozovem, on nesto promrlja, kazem mu za Ritu i pozelim laku noc. Mrrrmrlj..

Vijest dana. Danas je kraljica Beatrix najavila da 30.travnja odstupa s prijestolja i odlazi u mirovinu. Naslijedit ce je njezin najstariji sin Willem Alexander. Nisam bas neki obozavatelj kraljevske obitelji, ali definitvno ce to imati posljedica za sve nas. Naime vise se Kraljicin dan nece slaviti 30.-og travnja, nego 27. travnja i zvati ce se Kraljev dan. Na to ce se bome trebati naviknuti. Inace Beatrix je zapravo rodjena u sijecnju, ali je zadrzala datum rodjendana svoje majke, jer je masama u narancastom (sireve glave) puno ljepse slaviti dan njihove imperatorice u travnju, nego u sijecnju. Vidi se da neki monarsi ipak itekako brinu o svojim podanicima.

Sutra me ceka zanimljiv dan. Naime idem u Den Haag pratiti zasjedanje parlamenta. Na dnevnom redu je rasprava o ulasku Hrvatske u EU.





Post je objavljen 28.01.2013. u 23:39 sati.