Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geoterma

Marketing

ZIDANJE KAMINA II DIO

Kamin je odavno u funkciji , slijede završni radovi , oblaganje ložišta kamenom , bojanje i rešetke na otvorima za prozračivanje.

Photobucket

Kamena obloga je nakon puno potrage i čak traženja preko oglasa ipak ugrađena kao i sve ostalo u varijanti SSM.
Ponude su se kretale od 2500 -2800 kuna suludo za to kupim laptop ,a ne 8 kila izrezanoga kamena.
Ta četiri komada kamena dužine oko 1m kupio sam na koncu u Bauhausu po cijeni od cca 100 kuna komad. Lijepo izrezani komadi kamena za prozorske klupčice polirani do visokog sjaja.
Uz klupčice je kupljena i rezna ploča za kamen , obična mineralna , ne čelična.
Nakon podosta samouvjeravanja da ja to ipak mogu ravno brusilicom iz ruke odrezai ,izrezane su na terasi , skračene i sužene na potrebnu mjeru u milimetar , svršeno ravno , bez odkrhavanja rubova i sa puuuuuno prašine- nisam vjerovao da će ispasti dobro ipak mi je prvi puta , ipak je to 2cm kamena.

Photobucket

Klupčice sam premazao prajmerom i zaljepio sa ljepilom za knauf uz dodatak Alcata radi fleksibiliziranja smjese, zlu ne trebalo , od tada je prošlo barem 20 dana loženja , ne pucketa ni mm, mislim da sam pogodio smjesu.

Photobucket

Konačni rezultat na slici:

Photobucket

i sa vatricom

Photobucket

slika u cijelosti

Photobucket

i na kraju mrežica na otvoru za ventilaciju, htio sam nešto što će mi omogućiti pristup po visini kamina radi konrole i revizije dimnjaka jedan puta godišnje.

Photobucket

Sve je obojano Jupolom Gold , pokazao se izuzetno otporan na temperaturu koja je na lijevoj strani gdje je šamot sigurno preko 60 stupnjeva kada se dobro loži.

Koliko je to koštalo ? Puno više nego što sam očekivao na početku . Oko 6500 kuna materijal za zidanje sa ložištem ,dimovodom ,limovima za izolaciju , kamenom , mrežicom , ljepilima , bojama , primerima , šamotom ,letvicama......, rad = puno živaca i tri mjeseca posla onako uz put vikendom i navečer.
Žena me neki dan pita na što trošim "đeparac"-ostatak plače što je to ???? ja se također u čudu zapitah ali ...., ložište sam dobio na poklon za rođendan (2400kuna vrijednost) ostatak odricanje od dnevnica , kava , pive poslije posla , nekog komada obleke...takva su vremena , volim nešto napraviti svojim rukama što se vidi !

Ali isplatilo se podno je super ali ugođaj vatrice u prostoru ima nešto iskonsko , naprosto plijeni pažnju, mami da ju se gleda i da se čovjek istinski opusti..............., osim kada treba čistiti staklo , donijeti drva , usisati pepel , kao i sve u životu svako zlo za neko dobro i obrnuto .

Photobucket


A za to vrijeme je vani pravi zimski ugođaj

Photobucket

Na forumu čitam komentare o grijanju solarnim kolektorima zimi , tko pogodi gdje su na slici solarni kolektori i kako griju zimi plačam mu večeru .


Post je objavljen 28.01.2013. u 18:53 sati.