Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Seksizam

Razbuktala se rasprava o seksizmu u društvu. FDP, njemačka govnarska partija, što se nazivaju liberalima, je na opće iznenađenje dobila 10 % glasova na zadnjim pokrajinskim izborima i naravno odmah nakon toga je u javnosti izbio skandal oko njihovog vodećeg političara, u očito pripitom stanju dobacio je nešto neprimjereno zgodnoj novinarki. Nijemci temeljiti kako jesu su odmah otvorili opširnu raspravu o seksizmu u društvu, umjesto rasprave o psihi ogromnog broja građana koji je glasovao za kretene. Dva su se pola iskristalizirala, izuzetno radikalne i oštre feministice, te skoro sve stranke koje ih gle čuda masovno razumiju i podržavaju, te najtiražniji dnevni list "Bild" koji usamljen relativizira stvari na drugoj strani, a u sredini hrpa normalnih koju nitko ne čuje.



Tu je meni od početka nešto strašno smrdilo, nisam mogao detektirati što, onda su reagirali pirati i tek nakon bijesnih odgovora na njihovu vizualnu provokaciju shvatio sam bit problema.



Naime baš svi komentatori kao i vjerojatno velika većina čitateljki i čitatelja ovog posta su opsjednuti veceima i probavom, razumljivo za nas koji smo dobrano u govnima, al za Nijemce me to začudilo.
Baš svi misle da vrata mogu voditi jedino u vecee i razgovaraju o problemu zajedničkih vecea, o tempora, o mores.
Dobro, umjesto ozbiljne rasprave i ja ću iznijeti svoje iskustvo, bio sam DDR stipendist smješten u studentskom domu, po katu su bila dva veća prostora s tuševima i veceima na dva kraja hodnika, s oznakama na ulazima, jedna za muške, druga za žene. Odmah prve noći je netko pomiješao te oznake, prvih par dana su se ljudi s tim zabavljali, no ogromna većina je posjećivala prostor najbliži svojoj sobi, sve je savršeno funkcioniralo osim jednog Rusa koji je umjesto uživanja u programu slao dopise upravi tražeći uvođenje reda. Žao mi ga bilo zbog očitog zatvora.

Post je objavljen 26.01.2013. u 12:55 sati.