,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Muzejska noć 2013 - automonotipija winkGrafički "alat", radionica monotipije Valentine Šuljić u Centru za kulturu Trešnjevka u Noći muzeja. Snimio: Vanja


Nadam se da ste i vi izašli bar na kratku u dugu (hladnu) zagrebačku muzejsku noć - jest, vani je bilo poprilično hladno, ali je zato u muzejima bilo toplo!

Moja obitelj i ja smo tradicionalno napravili ne previše ambiciozan plan (ipak nam je cilj imati uza sebe dobro raspoloženu djecu ... wink ... a i radni dan koji je prethodio muzejskoj noći je bio podosta dugačak) sa ovaj put tek dvije "postaje", Centrom za kulturu Trešnjevka (sa radionicom monotipije Valentine Šuljić) i Muzejom automobila.

Noć je počela radionicom monotipije .... atmosfera je bila ugodna, bez prevelike gužve, a opet sa dovoljno ljudi da se razvije srdačna stvaralačka atmosfera. Umjetnica Valentina Šuljić (čija je izložba "Organički preplet linija" upravo u tijeku u CeKaTe-u) je održala uvodnu besjedu i dala par primjera što se sve i kako može učiniti sa tom jednostavnom grafičkom tehnikom ... i nakon toga su posjetioci uzeli u ruke boje, valjke, štapiće, mrežice ... pa čak i jednu srebrnu žlicu!

Pogledajte kako nam je bilo!Uvodna riječ Valentine Šuljić. Snimio: Vanja


Mali djelić pribora koji nam je bio na raspolaganju ... Snimio: Vanja


Da, i olovke mogu dobro poslužiti! wink Snimio: Vanja


Što se sve može učiniti sa malo mrežice ... Snimio: Vanja


Prvi samostalni potezi ... Snimio: Vanja


Stvaranje u tijeku! Snimio: Vanja


Moja dva uratka na sušenju ... Snimio: Vanja


Meni osobno najbolji rad te večeri - rad jednog mladića sa smislom za tu tehniku! Snimio: Vanja


Nakon smirenosti i kreativnosti na djelu na radionici monotipije odlaskom do Muzeja automobila se ugođaj potpuno promijenio - već na prilazima muzeju nas je dočekala gužva sa mnoštvom posjetilaca koji su kružili ulicama tražeći rijetka slobodna parkirna mjesta. Nakon dva kruga napokon smo se parkirali na Zavrtnici i brzim korakom kroz hladnu noć stigli do muzeja .......... taman istovremeno sa predsjednikom Ivom Josipovićem. wink

Bilo je tu nešto komešanja, nekoliko uniformiranih policajaca i sigurno i pokoji u civilu, pregršt novinara ... no, ova koincidencija nas nije previše ometala u razgledavanju muzeja, dovoljno je bilo držati se desetak metara ispred ili iza povorke i imali smo svoj mir za razgledavanje ... iako, muzej je bio vrlo dobro posjećen i velika hala nekadašnje tvornice "Pluto" je bila poprilično ispunjena mnoštvom.

Primjetno je da je to muzej u nastajanju, puno je tu improvizacija (neke su dosta uspješne - obješeni kišobrani, stare lampe, stara benzinska crpka!) i još puno mogućnosti za razvoj i obogaćivanje ponude ... no, lijepo je da se muzej pojavio i da postoje entuzijasti kojima je on očito prirasao srcu - hvala im!

A sad tek nekoliko fotki - osvjetljenje je bilo podosta oskudno uz mnoštvo posjetilaca tako da je bilo teško uhvatiti dobar motiv bez ometanja prolaznika (i zbog toga nisam snimio niti jedan od 50-tak automobila izloženih u hali, stalno su bili okruženi posjetiocima).Muzej automobila ... tek toliko da uhvatite atmosferu! wink Snimio: Vanja


Kako staviti stari auto u frižider? Sprešati ga i ugurati! wink (rezultat akcije skupljanja i recikliranja automobilskih olupina diljem Hrvatske fotografa Romea Ibriševića i prijatelja)


Bila je tu i "ergela" malih metalnih autića! Snimio: Vanja


"Separe" u kojem nije bilo gužve - improvizirani stolovi od starih bačava goriva. Snimio: Vanja


Post je objavljen 26.01.2013. u 10:34 sati.