Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poslednjanevesta

Marketing

Nekog tako zamišljaš i zamišljaš čitavog života, pa kad ga sretneš odjednom shvatiš da ga nisi zamišljao dovoljno dobro....

U srcu si mi. U najdubljem kutku, sakriven od svega i svih. Samo moj. Postojan, iskren, voljen, siguran... Više nemam strah od života i nepredvidivih situacija, jer s tobom je sve lakše.

*Jednog dana, jedna osoba doći će u tvoj život. I tek onda, shvatit ćeš zašto niko prije nje nije ostao pored tebe.

*Duboko vjerujem da samo jednom u svom zivotu nadjes ljude koji su u stanju da cijeli tvoj svijet okrenu naopako. Reci ces im stvari koje nikad nisi podijelio ni sa jednom dusom i oni ce upiti sve sto kazes i zapravo pozeljeti da cuju jos toga.
Oni nikad ne povrijede tvoja osjecanja niti se zbog njih osjecas manje vrijednim, vec te podizu i pokazuju ti stvari o tebi koje te cine posebnim pa cak i lijepim.
Stvari koje izgledaju beznacajno vecini ljudi kao sto je porukica, pjesma ili setnja postaju neprocjenjivo bogatstvo koje se cuva u srcima na sigurnom do kraja vijeka.

Stvari koje te nikad prije nisu zanimale postaju fascinantne jer znas da su toliko vazne toj osobi koja ti je posebna. Mislis o toj osobi u svakoj prilici i u svemu sto radis. Prisjecas ih se uz proste stvari kao sto su blijedo plavo nebo, njezan vjetar pa cak i olujni oblak na horizontu.
Otvaras svoje srce iako znas da jednog dana moze biti slomljeno i u otvaranju srca dozivljavas ljubav i zadovoljstvo koje nikad nisi mislio da je moguce. Uvidjas da je ranjivost jedini nacin da svom srcu omogucis da osjeti pravi pritisak koji je toliko stvaran da te plasi.

*Osmijeh koji ti zavrti pamet, ubrza srce i postane glavna slika u svim neprospavanim nocima, ceznuci za svakom sekundom provedenom zajedno.. Valjda je to ljubav, jebes ga..

Post je objavljen 24.01.2013. u 18:50 sati.