Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

HRVATSKE VODE: "POPLAVE NEĆE BITI"

Iz Hrvatskih voda umiruju vlasti i nadležne te poručuju još od jučer da poplave neće biti, no od jučer je voda ipak rasla 20-ak cm te je Mala riva poplavljena. Desna obala još uvijek nema većih problema, a i ona voda koja je ušla u najniže objekte je uglavnom od velikih padalina i loše komunalne infrastrukture.

Tijekom dana vrši se regulacija voda na području Malog blata između Kule Norinske i Krvavca putem ustava,a da bi se spriječilo eventualno plavljenje dijela Krvavca.

U Kominu zasada nema problema glede Neretve, ali stanovnici strahuju jer nepovoljni vjetar utječe na podizanje mora, što vrlo bitno doprinosti povećanju razine Neretve u Kominu, Banji i Rogotinu.


U Podrujnici i Momićima na najnižim kotama do Norina nedostaje više od 70 cm do plavljenja, a što se prema prognozama ne očekuje.

Uzvodni vodostaji osciliraju neznatno (po 10-ak cm), a informacije iz BiH kažu da brane mogu podnijeti još dosta velike količine vode, pa se vjeruje da do poplava kao što su bile 2010 i 2011. godine neće biti.

Neslužbena prognoza bazirana na kretanju uzvodnih vodostaja u trenutku pisanja ovog članka (16.40) je da će vodostaj ipak za koji cm još porasti i onda stagnirati, te da poplave uistinu ne bi trebalo biti kao proteklih godina


Metković - Mala riva u 16 sati
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Metković - Mala riva u 12.30 sati
Image and video hosting by TinyPic

Metković - Zagrebačka ulica - predio Struge (Margete)
Image and video hosting by TinyPic

Matijevići 16.15 sati, mjesno bućalište
Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 22.01.2013. u 16:09 sati.