Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SKIJAŠKI DAN 10. - Mariborsko Pohorje, Slovenija (20.01.2013.)

Vratio sam se na Mariborsko Pohorje prvi put nakon 2009. godine. I nažalost nije se puno promijenilo od tada. Dobro, nova je gondola za koju su Slovenci izmuzli Europsku Uniju. Nova je i cijena skipassa. Naravno da je išla gore. Kada sam prije četiri godine bio na Pohorju, jednodnevna karta koštala je 28 eura. Danas je 29,50 eura. Unatoč poskupljenju, osim navedene gondole, pozitivni pomaci se na Pohorju ne vide. I dalje su žice relativno stare i spore i pun je kurac sidra i tanjurića. I jedna od rijetkih novih i brzih, šestsedežnica Pisker II, danas nije radila. Mislim da je krajnje vrijeme da se Pohorje modernizira i barem neka sidra i tanjurići zamjene novijim sedežnicama. Također bi trebalo nešto učiniti s poveznicama među stazama jer i dalje je pun kurac odgurivanja pa je dan na kraju više nalikovao na dan nordijskog, a ne alskog skijanja.
Snijega je na stazama malo i ne sjećam se kada sam zadnji put skijao na ovakvoj mješavini snijega, zemlje i kamenja. Čak i čuvena MB slalom staza više je smeđa, nego bijela. Zemlja i kamenje izvire posvuda. Sam snijeg je dosta mekan, s obzirom na južinu koja se danas oborila na planinu, ali da se pristojno skijati jer hupseri su jako mekani, a nema ni mrvicu leda. Samo treba naučiti slalomski skijati oko zemlje i kamenja.
Osim dijela Piskera i dijela MB Slaloma, ostale staze, iako u jako jadnom stanju, otvorene su.
Što se tiče vremena, osim južine koja je derala cijeli dan, od jutra pa do kraja skijaškog dana izmjenilo se sunce, magla i kiša. Službeno sam primijetio da je temperatura 2 stupnja. Meni se osobno učinilo da je prije pet-šest. Kažu da će sutra biti još toplije i kiša. Sljedeći vikend Pohorje organizira Zlatnu lisicu. Ne dođe li do naglog zahlađenja i novog snijega, ovogodišnji Golden Fox bit će očito na zemljanoj podlozi.


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 26.0
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 301.3
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 1
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 80.1 km/h




Post je objavljen 20.01.2013. u 21:30 sati.