Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stokasitnogzuba

Marketing

Budućnost lokalnih izbora

Kako dolazi vrijeme izbora, onih za lokalnu razinu, imam potrebu reći poneku o toj temi. Kakve su prognoze za naredne izbore ? Vjerojatno nastavak opadanja odaziva birača. Jer politika u Hrvatskoj je sapletena u mrežu nepotizma, korupcije te novo otkrivena još jedna boljka, a to je generalna nesposobnost političkog kadra na svim razinama. Kada imamo takvu sliku teško je očekivati kako će odaziv na izbore rasti, ili kako će se pak donjeti dobar izbor.

A upravo je to ono što treba u ovoj situaciji. Politički kadar je zahvatila već spomenuta pandemija nesposobnosti, nakon vala korupcije i nepotizma, izgleda kako nema kraja lošim biračkim odlukama. Danas političkom scenom vladaju velika ega, malih sposobnosti. No zadovoljava li postojeća ponuda kadrova, koje stranke nude ? Vjerojatno ne. To su više manje iste stranke, isti kadrovi, koji se vrte u krug, iznova i iznova. Potrebne su promjene ! Potrebno je da birači aktivnije prate političke odluke, i to ne one na državnoj razini, već prije svega na lokalnoj, jer nas zanima ono što nam je bliže, neposredan prostor u kojem živimo.

Pomalo se već znaju nositelji lista vjerojatno svih stranaka. Ako ste pogledali ponudu, to je i opet riječ o istim igračima. I što sad, opet istima dopustiti traljavost ? Mladi prije svega, koliko vas je na burzi? Koliki obijate pragove zavoda bez uspijeha, pa eto ako vam se i ne prosvjeduje po zagrebačkim trgovima, malo pozornosti ipak obratite na lokalnu politiku. Ne pozivam da ulazite u stranke, naročito ne ako se ne slažete sa njima, a danas se teško slagati sa njihovim djelovanjem. Sadašnjost nudi stranačku bipolarnost, koja, zapravo i nije više neka bipolarnost no da se ne ulazi dubje u to dovoljno je reći da demokracija za opciju nema samo stranačku organizaciju, naročito ne samo dvostranačje, već ona vapi za nezavisnima, za narodnim tribunima koji nisu isuviše ogrezli u stranačke ideologije.

Potrebno je promislit o sebi. O onome što se može ponuditi svome kraju, i ako se netko može pronaći svojom ponudom u potrebama prostora na kojem živi neka se aktivira. Siguran sam kako nezavisni političari mogu donjeti samo korist politici i svojim biračima. Ništa se ne gubi, a puno se može dobiti, makar i smanjivanjem samovolje pojedinih stranaka i njihovih članova, makar samo kao svojevrsni nadzor nad istima. Nije svima suđeno biti na čelu, ali svakako je obaveza većine, ako ne i svih, da aktivno kontroliraju one koje je narod odabrao. Osobni interesi vođeni sljepim egom su vrlo popularni, ali visokodižućim nosevima potrebno je obrisati pod !





Post je objavljen 20.01.2013. u 20:22 sati.