mislim da ne postoje industrijski prehrambeni proizvodi tipa keksi, pudinzi, razne čokoladice za koje netko nije osmislio nekakav domaći recept
tako sam slučajno u jednom dokumentu s receptima naišla i na ovaj, nemam pojma tko ga je smislio a ja sam naravno dodala malo ruma zbog arome ;)
a kako jako dugo vremena nisam napravila ništa slatko, dečki su rekli da bismo mogli isprobati ovo
kako ne zahtijeva previše truda, moglo je proći ;)
tko voli pudingaste deserte, nek' proba
potrebni sastojci:
petit beurre
1. krema : 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
2. krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade
malo ruma
priprema:
na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom
za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa
za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo
sad odoh dalje ljenčariti uz seriju dok se ručak krčka ;)