Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjerovatradosti

Marketing

Marijini obroci

Marijini obroci: Već sa 75 kuna svatko do nas može hraniti jedno dijete tijekom jedne školske godine

Siromaštvo je u 21. stoljeću strašnija bolest od side, tuberkuloze i malarije zajedno. Činjenica da na planetu koji može nahraniti baš svakoga, ipak toliko usta gladuje teška je i nedopustiva bez obzira na gospodarske, moralne ili kojekakve, druge krize. Svatko brine o sebi i svome, a i ono malo što smo u mogućnosti dati sigurno ne bi spasilo cijelu Afriku koja gladuje od kad je svijeta i vijeka. Ipak, postoji organizacija uz pomoć koje je i s najnižim džeparcem moguće hraniti i školovati dijete svih 365 dana u godini. Misao vodilja je da ni jedno dijete na svijetu ne smije i neće ostati gladno.

Međunarodna organizacija Mary's meels, odnosno njezini osnivači braća MacFarlane-Barrow iz Škotske započeli su svoju humanitarnu misiju 1992. godine na području Hrvatske i Bosne, pomažući izbjeglicama i siromašnima u ratu. Neformalna organizacija ubrzo je poprimila šire razmjere i 2002.godine osmišljen je program Marijinih obroka čiji je zadatak osigurati svakodnevni obrok kronično izgladnjeloj djeci u njihovoj lokalnoj školi.

Na taj se način djecu potiče na dolazak u školu te sticanje obrazovanja koje bi im kasnije trebalo biti odskočna daska za izlazak iz siromaštva. Zbog stalne gladi djeca su primorana zarađivati za bilo kakav obrok što im, uz tešku iscrpljenost i bolest, onemogućava polazak u školu.

Posebno su zakinute djevojčice koje češće moraju ostajati kod kuće i učiti se poslu umjesto da pohađaju nastavu.

Vizija Marijinih obroka je minimalnim donacijama osigurati kvalitetnu pomoć najsiromašnijim područjima svijeta i time ih osposobiti za budućnost.

Za samo 75 kuna moguće je hraniti i školovati jedno dijete kroz cijelu godinu!

Image and video hosting by TinyPic

Organizacija nabavlja lokalno proizvedenu hranu od koje se pripremaju obroci koji se poslužuju u školama. Samim time, podupire se lokalna ekonomija, poštuje kultura i ukus, a izbjegava se svaki dodatni trošak transporta.

Primjerice, u Malaviju je glavna namirnica bijeli kukuruz od kojeg organizacija izrađuje kašu obogaćenu vitaminima.

Marijini obroci svakodnevno hrane više od 700 000 djece diljem svijeta, a brojka se povećava iz dana u dan.

I vi možete pomoći na više načina. Donacijama, volontiranjem ili sponzoriranjem organizacije o čemu više možete saznati na službenoj web stranici http://www.marysmeals.hr/

Moguće je pomoći i kupnjom filma Child 31 koji je nedavno prikazan i na HRT-u, a detaljno prikazuje priču i viziju projekta koji bi zaista mogao promijeniti budućnost milijunima djece čije su životne šanse davno bačene u stranu.

http://www.klinfo.hr/kategorija/hr/vijesti/11/marijini-obroci-vec-sa-75-kuna-svatko-do-nas-moze-hraniti-jedno-dijete-tijekom-jedne-skolske-godine/8844/1/

Post je objavljen 20.01.2013. u 00:44 sati.