Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

OD GLAVE RIBA SMRDI

( Reprizirani tekst)
Povodom jednog poze-raja ili pozerstva predsjednika republike i vlade Hrvatske, nedavni Jutarnji navodi neke inteletualne spinove lijeve i desne provenijencije:
- Pozdravljam njihovu prisutnost u katedrali jer time odaju poštovanje najvećem dijelu hrvatskog naroda koji pripada katoličkoj vjeri. Ne vidim tu ništa sporno i ne smatram da su time iznevjerena njihova agnostička uvjerenja, već naprotiv smatram da su tim činom njihova uvjerenja nadopunjena - rekao je Zuppa.
E pa, don Grubisic drukčije gleda na, kako kaže, “formalizam bez sadržaja”.
- Volio bih da se svi ljudi, a u to uključujem premijera i predsjednika, ponašaju dosljedno svojim uvjerenjima i u skladu s njima. Ako je riječ o agnosticima, njihovi su svjetonazori jednako vrijedni kao i uvjerenja većinskih katolika ili pripadnika bilo koje druge vjerske ili kulturne zajednice.
Ovako se može reći da se predsjednik i premijer kao agnostici ne drže svojih uvjerenja jer se žele svidjeti većinskoj zajednici, a to u najmanju ruku nije dosljedno. Smatram da se može biti predsjednikom svih građana, a da se ne bude kao svi građani, i to je dosljednost koju bih ja poštovao - misli dr. Grubišić.
Don Grubisic se ovdje, sto vise, posve distancira od opcenitog spin intelektualstva kao jedne od najznacajnije drustvene snage, koja vjecno utire i poravnava drumske rupe klasnoj nemani zagovaranja „politicke demokracije“ , kojom se covjecanstvu baca prasina u oci dok se ustolicuje njena ekonomska tiranija.

Velika je to Grubisiceva lekcija jednom malom narodu.



Post je objavljen 19.01.2013. u 22:27 sati.