Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

Godišnji koncert Svetojanskih mažoretkinja

********************************************************************************************************************************************
10.03.2013. u Domu kulture Jastrebarsko održan je "2. Godišnji koncert Svetojanskih mažoretkinja"
U bogatom programu posjetitelji su imali priliku vidjeti sve članice Svetojanskih mažoretkinja koje djeluju u osam sastava i to redom dječji sastav, početnički kadetski c i kadetski b ,  juniorski c i b sastav te natjecateljski kadetski, juniorski i seniorski sastav.
U uvodnim minutama gledatelji prepune kino dvorane imali su priliku vidjeti kratki video insert s prošlogodišnjeg koncerta.
a koliko smo smo narasli i što smo sve naučili u godinu dana vidjeli su u narednim minutama.

Nakon kratkog povijesnog dijela koji prenosimo u cijelosti ;
„...Svetojanske mažoretkinje osnovane su 5. travanja 1998. godine na inicijativu našeg predsjednika gospodina Nikole Ivčeca. Kao službeni znak te prepoznatljivu boju koja nas prati sve ove godine odabrani su čokot vinove loze svetojanskih vinograda te boja ciklame. Prvi puta naše djevojke natjecale su se u Crikvenici na trećem državnom prvenstvu i od tada se natječu na svim državnim  i regionalnim prvenstvima. Registrirani smo sastav Hrvatskog Mažoret Saveza i Europske Mažoret Asocijacije....“

Svima prisutnima obratio se naš predsjednik Nikola Ivčec sa riječima pozdrava i osvrnuo se na rad udruge. 
Ovog  trenutka brojimo 110 članica u dobi od  4 do 24 godine. Svoje plesno umijeće pokazale su u programu i to redom;  

Dječji sastav koji djeluje od 9. mjeseca prošle godine pod vodstvom Matee Lovasić. To su naše najmlađe članice i ovo im je bio prvi nastup.Nakon najmlađih članica nastupio je početnički Kadetski C sastav koji je oformljen nakon audicija u mjesecu rujnu prošle godine, trenerica Valentina Tončić. Čine ga djevojčice uzrasta od 7 do 10 godina i ovo im je također bio prvi nastup.Nakon najmlađih, gledatelji su vidjeli nastup Kadetskog B sastava koji djeluje dvije godine sa godišnjim nadopunjavanjem novim djevojčicama uzrasta od 8 do 11 godina. Trenira ih Ana Drašković. Kadetski sastav osnovan je 2009. godine. Već iste godine natjecao se na Državnom prvenstvu koje je održano u našem gradu. Za natjecanja se pripremaju pod stručnim vodstvom trenerice Ane Drašković. Prošle godine na Državnom prvenstvu u Rijeci, u konkurenciji 14 timova, ostvarile su izvrsno 4. mjesto što je ujedno i najznačajni rezultat koji su postigle. Predstavile su se aktualnom koreografijom.Juniorski C sastav djeluje od 9 . mjeseca prošle godine, čine ga djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina. Ono što su naučile pod vodstvom trenerice Antonije Godrijan pokazale su vrlo uzbuđene jer još nikada nisu nastupale, a pogotovo pred tolikom publikom. Juniorski B sastav djeluje od 2011. godine sa godišnjim nadopunjavanjem novim članicama. Čine ga djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina koje su kandidati za natjecateljske timove. Sastav je nastupio na smotri 16. DPM u Rijeci. Otplesao je koretografirani program uvježban s trenericom Antonijom Godrijan. Juniorski sastav djeluje od 1999. godine, od tada su među najboljim timovima mažoret plesa.  Najznačajniji uspjeh postigle su 2004. godine kada su se plasirale na Europsko prvenstvo održano u Jastrebarskom i osvojile 9.mjesto u konkurenciji 25 timova. Za postignute rezultate zaslužna je trenerica Mateja Baltorinić. 

Cilj svake mažoretkinje je postati seniorka. Zaplesati u kategoriji koju čine djevojke u dobi od 15 do 25 godina.  
Seniorski sastav od samog osnivanja napreduje te posljednjih sedam godina konstantno zauzima plasman među prvih pet sastava u državi, s time da su 2009. i 2010. godine  zauzele 4. mjesto. 
U Oroslavju na DPM prošle godine ostvario se san svake članice, osvojile smo brončanu medalju kao nagradu za sav uloženi trud.  Nakon velikih gradova, Zagreba na prvom i Vukovara na drugom mjestu, Svetojanske mažoretkinje iz Jastrebarskog ponosno su zasjale na trećem mjestu. Brončani defile i koreografiju osmislila je naša trenerica i predvodnica Mateja Baltorinić. 
Početkom rujna u Zagrebu održano je najveće Europsko prvenstvo mažoretkinja do sada. Preko 2.ooo štapova letjelo je iznad Zagreba.  Natjecateljice iz 16 europskih zemalja pokazale su svoje plesno umjeće, među njima i seniorski sastav Svetojanskih mažoretkinja. Svetojanske mažoretkinje osvjetlale su obraz i Hrvatskom mažoret savezu jer su osvojenim trećim mjestom iza prvog Zagreba i drugog Vukovara na proglašenju uzdigle i treću hrvatsku zastavu visoko ka nebu. Europska bronca seniorskog tima najveće je priznanje marljivom trudu i radu djevojaka te cjelokupne uprave. 

Svih ovih uspjeha nebi bilo bez zajedničkog truda, rada, mnogobrojnih treninga te, naravno, stručnog vodstva naših licenciranih trenera. To su redom: 
Matea Lovasić, učenica 2. razreda ekonomije Srednje škole Jastrebarsko, članica od 2006.  godine, dječji sastav.
Valentina Tončić ,učenica 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Jastrebarsko, članica od 2007.  godine, kadetski C sastav
Antonija Godrijan, maturantica opće gimnazije Srednje škole Jastrebarsko, članica od 2003. godine, juniorski B i Csastav.
Trenerica i koreografkinja natjecateljskog kadetskog sastava i kadetskog B sastava Ana Drašković, studentica Ekonomskog fakulteta. Članica je od samog početka mažoret plesa na ovom području. 
Mateja Baltorinić, trenerica i koreografkinja seniorskog i juniorskog sastava. Studentica Pravnog fakulteta koja je prvi put nastupila 1998. u Crikvenici što je ujedno bilo prvo sudjelovanje Svetojanskih mažoretkinja na Državnom prvenstvu. Trenirala je i plesala idućih 14 godina, da bi prošle 2011. godine predvodila seniorski sastav s kojim je osvojila broncu na Europskom prvenstvu. Vrlo je važno napomenuti da su sve naše trenerice dugogodišnje članice Svetojanskih mažoretkinja.
5 trenerica, 8 sastava, 110 članica, preko 200 sati treninga mjesečno. To su velike brojke, iza kojih stoji još veće ulaganje, ali i najmanji osmijeh koji krasi odoru boje ciklame, i zauvijek ostaje zabilježen u obiteljskom albumu najveća je sreća trenericama.

Posebno smo istaknuli plasman kadetskog sastava koji je postgao najzapaženiji uspijeh u ovoj godini. Nakon samo četiri godine postojanja naše su se kadetkinje u konkurenciji 14. timova na Državnom prvenstvu prošle godine u Rijeci probile u sam vrh mažoret plesa i uz bok velikim gradovima poput Zagreb, Vukovara i Pule osvojile 4. mjesto. Naravno, iza velikog uspjeha stoje brojni sati marljivog rada i ponekad napornih treninga, a to najbolje znaju same djevojke. Na upit koliko dugo pleše te kako je trenirati, članica kadetskog sastava Lucija Kurtalj odgovorila nam je:
"Ja sam u kadetima od početka. Treniram već 7 godina. Na početku nije bilo toliko naporno, ali sad puno više vježbamo. Naša trenerica Ana je ponekad stroga, ali mi volimo plesati, pa nam nije teško."
Uz to što je trenerica i koreograf kadetskog sastava, Ana Drašković prije svega je prijateljica i uzor djevojčicama, zaslužna za postignuti rezultat, a do nedavno je i sama aktivno plesala dugi niz godina. Naš predsjednik Nikola Ivčec zahvalio se Ani i uručio joj cvijeće te se obratio s nekolko prigodnih riječi.

Grad Jastrebarsko velika nam je podrška svih ovih godina kao i gradonačelnik Zvonimir Novosel koji se obratio riječima podrške mažoretkinjama i između ostalog rekao: " One nisu samo simpatične, mlade i nasmijane djevojke u odjelcima boje ciklame. One su puno više od toga... One su zaštitni znak našeg Grada! Cure, čestitam vam na svemu...."

Na samom kraju slikana je zajednička fotografija svih 110 članica Svetojanskih mažoretkinja. 

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pridonijeli razvoju i uspjehu Svetojanskih mažoretkinja. U prvom redu hvala roditeljima koji ih podržavaju u njihovoj aktivnosti. Nadalje, Gradu Jastrebarsko na bezuvjetnoj podršci svih ovih godina, Zajednici kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije i grada Jastrebarsko, Sportskoj i turističkoj zajednici grada Jastrebarsko, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Volavje, Sveta Jana i Jastrebarsko, Graditeljstvu Bohaček, Pekarnici Katarina vl. K.Kolgjeraj, Salonu cvijeća Kalina vl. Kalina Jurkovac, Udrugama s područja Svete Jane. Posebno zahvaljujemo Centru za kulturu na suradnji koji nam je omogućio održavanje ovog koncerta.
********************************************************************************************************************************************

DJEČJI SASTAV


KADETI C


KADETI B


KADETI A


JUNIORI C


JUNIORI B


JUNIORI A


SENIORI


TRENERICE


ČLANICE 2012./2013.*Ostatak slika možete pogledati na službenom profiluPost je objavljen 11.03.2013. u 22:43 sati.