Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Ovih dana su ONI na sceni, pod svjetlima reflektora

Drage i dragi moji, da li ste primjetili kako nam je svima dobro došla ova navala snijega koja nam je zatrpala grad? wink

Još prije tjedan dana su glavne udarne teme bile podjele oko Zdravstvenog odgoja u školama, ekonomska kriza, suđenja ... uglavnom, svuda oko nas su bile podjele oko nekih važnih društvenih pitanja i događanja.

I tad je došao snijeg.

Zauzeo sve prve stranice, teme dana, udarne termine.

I ujedinio nas.

I na globalnom planu, sve službe su se koncentrirale na čišćenje grada, osposobljavanje prijevoza, rješavanje svih mogućih problema koji su se pojavili sa snijegom. Neki su rješavani brže, neki sporije, ali mislim da se moramo složiti da grad sad funkcionira puno puno bolje nego prije dva dana.
Ali i na lokalnom planu, snijeg se čistio i još uvijek se čisti sve u 16 ... i dovodi ljude u kontakt, susjede koji već dugo nisu progovorili između sebe, djecu koja se inače tek sretnu na stubištu, stanare koji se jedva poznaju po licu iako već godinama žive jedni do, iznad ili ispod drugih. Čisteći ispred zgrade i svoj auto imao sam ovih dana puno više prilike no inače pričati sa stanarima iz svog i susjednih ulaza, ljudima koji rade po gradu (tramvajci, vozači dostavnih kamiona ...) i mislim da to nije tek slučajna koincidencija ... snijeg nam je zbio naše redove, povezao nas - bar malko. wink

A u to ime, evo i prigodne jučerašnje fotke sa HNK-platoa!
(naravno, u svem tom povezivanju nije izostao ni kontakt gradonačelnika nam sa svima koji su to željeli i koji nisu, od ljudi koji upravljaju gradom i zimskom službom, koje je okupio prekjučer navečer, pa do mene, koji sam ga jučer posve slučajno sreo tek nekoliko desetaka metara od snimljenog buldožera wink)



Zvijezda jučerašnjeg večernjeg snježnog programa ispred HNK-a. Snimio: Vanja

Post je objavljen 16.01.2013. u 11:07 sati.