Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

Vatrogasci čistili rekordan snijeg u Turopolju

S obzirom na količinu snježnih padalina i najavu novih te uvidom u stanje na terenu, Stožer za zaštitu i spašavanje zatražio je angažman svih raspoloživih snaga članova dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Velike Gorice. U Velikoj Gorici, na mjernoj postaji aerodroma, izmjeren je snježni pokrivač od 56 cm, što je posljedni puta izmjereno 22. prosinca 1963. godine što je ujedno i najveća ikada zabilježena količina snijega u Velikoj Gorici.

Uslijed obilnih snježnih padalina tijekom proteklih dana, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krešo Hubak je na zahtjev gradskog Stožera zaštite i spašavanja jučer, 14.siječnja 2013. u 18.00 sati izdao zapovijed da se preko VOC JVP operativne postrojbe VZG VG uključe u čišćenje snijega po naseljima grada Velike Gorice. Prioritet čišćenja bila su autobusna stajališta, prilazi vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama.

Vatrogasci su tako angažirani na čišćenju snijega na prioritetnim površinama poput prilaza domovima zdravlja, ambulanti, dječjim vrtićima, školama, autobusnim stajalištima kao i na nogostupima ispred kuća u kojima žive stare, nemoćne i bolesne osobe.

Od Čišćenje snijega - 14. i 15.01.2013. - Tehničke intervencije

Od Čišćenje snijega - 14. i 15.01.2013. - Tehničke intervencije

Od Čišćenje snijega - 14. i 15.01.2013. - Tehničke intervencije

Od Čišćenje snijega - 14. i 15.01.2013. - Tehničke intervencije

- Pozivam i sve građane neka se pridržavaju pravila čišćenja nogostupa ispred svojih kuća i ulaza u stambene zgrade te apeliram na razumijevanje i suradnju u ovim zimskim uvjetima – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, koji je uz zapovjednika Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepana Kosa u obilasku velikogoričkog područja.

Gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Stjepan Kos obišli su tijekom večeri i noći prometnice na velikogoričkom području, kako bi se pregledali njihovu prohodnost. Sa njima su bili i direktor VG Komunalca Josip Kolarec i voditelj Zimske službe VG Komunalca Dragan Perić.

Unatoč snijegu koji neprekidno pada već dva dana, sve ceste na velikogoričkom području su prohodne. Na terenu su sve raspoložive ekipe VG Komunalca i njihovih kooperanta, ukupno njih 42. U čišćenje snijega uključili su se i brojni članovi doborovljnih vatrogasnih društava iz cijelog Turopolja. Oni su angažirani na čišćenju snijega na prioritetnim površinama poput prilaza domovima zdravlja, ambulantama, dječjim vrtićima, školama, autobusnim stajalištima kao i na nogostupima ispred kuća u kojima žive stare, nemoćne i bolesne osobe.

Prema vremenskoj prognozi sniježne padaline na području Velike Gorice će se nastaviti i idućih dana, a posebno obilne će biti tijekom četvrtka kada se očekuje novih četrdesetak centimetara snijega.

KONTAKT TELEFONI:
Zimska služba VG Komunalca – 6221 – 844
Centar za socijalnu skrb – 6222 – 216

Policijska postaja Velika Gorica – 6221 – 144
Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica – 6221 – 283
Crveni križ – 098 / 247 – 040


U čišćenju snijega vatrogascima DVD-a Turopolje priključilo se i nekoliko mještana.
Više fotografija pogledajte na albumu:
Čišćenje snijega - 14. i 15.01.2013. - Tehničke intervencije


Izvor: VG DANAS

Post je objavljen 16.01.2013. u 08:53 sati.