Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Totalni prometni kolaps: Autobusi ne voze, u prekidu više tramvajskih linija

Otežano se vozi zagrebačkom obilaznicom od čvora Lučko prema čvoru Jankomir zbog prometne nesreće, javlja HAK.
Tramvajski promet zatvoren je Horvaćanskom ulicom pa za Prečko ne voze tramvajske linije 5 i 17. Kod Gundulićeve se pokvario tramvaj broj 13 pa je i tu došlo do zastoja, doznajemo od dežurnog prometnika ZET-a. Na okretištu Zapruđe u smjeru grada tramvaj je iskočio iz tračnica, a obustavljena je i tramvajska linija 15 (Mihaljevac- Dolje).
Iako ga je bilo već jučer, veća količina snijega pala je tek danas. S obzirom da je radni dan, a k tome i početak drugog pologodišta, snijeg najviše problema zadaje u prometu.

Zbog teške prometne nesreće za sav je promet zatvorena stara karlovačka cesta na dionici Lučko-Remetinec u mjestu Blato. Radi se o sudaru dva ZET-ova autobusa.

Promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je HAK. Zimski su uvjeti proglašeni na većini državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu cestu D1. U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša pa je zbog niskih temperatura moguća i poledica.
Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za teretna vozila preko graničnih prijelaza: Bregana, Rupa i Pasjak (na izlasku). U prekidu su katamaranske linije na riječkom i splitskom području, te trajektna linija Drvenik-Sućuraj.
Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zabrana je na autocestama, državnim i županijskim cestama u većem dijelu unutrašnjosti, pa trenutačno nema slobodnog pravca u smjeru Dalmacije, Istre i Slavonije.
Promet otežan u Zagrebu, neke linije obustavljene
U Zagrebu je, čini se, situacija zasad nešto bolja od prošlog prometnog kolapsa, no iz ZET-a javljaju da su neke linije obustavljene, a da tramvajski promet teče sporije.

Što se Taxi službi tiče, njih je jako teško dobiti.

U sjeverozapadnim predjelima i Gorskome kotaru tijekom prijepodneva ponegdje može pasti još 15-20 cm snijega. U Lici mjestimice kiša koja se smrzava na tlu. U Dalmaciji olujni udari juga.
Najviše novog snijega napadalo je u Zagrebu i Karlovcu. Zagreb mjeri 40 centimetara novog snijega, a na Sljemenu ga je još nešto više - 45. U Karlovcu je napadao 41 centimetar novog snijega.

Sve željezničke pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, no velike količine snijega na nekim linijama uzrokuju kašnjenja putničkih vlakova, izvijestio je HŽ o stanju u prometu u 8 sati.
Vlakovi na osječkome, vinkovačkome, koprivničkome i varaždinskome području voze otežano i s malim kašnjenjima. Tako iz Koprivnice vlak za Zagreb Glavni kolodvor kasni 10 minuta, iz Vinkovaca za Zagreb Glavni kolodvor do 20 minuta, a na relaciji Novska - Zagreb Glavni kolodvor pet minuta.

Zbog kvara signalno-sigurnosnog uređaja uzrokovanog velikim snježnim padalinama vlak broj 5101 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Sisak kasnio je 60 minuta, a dolazak vlaka broj 5103 na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Volinja očekuje se sa zakašnjenjem od 95 minuta.

Vlakovi kroz Liku zbog velikih količina snijega voze uz velike poteškoće, pa je noćni vlak iz Splita u Zagreb stigao sa zakašnjenjem od 60 minuta, a u dolasku u Split noćni vlak iz Zagreba kasni oko 160 minuta.
I u Gorskome kotaru noćas su napadale vrlo velike količine snijega. Unatoč tomu vlakovi iz Rijeke u dolasku u Zagreb kasne između 10 i 20 minuta.

U zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu četiri garniture vlaka su otkazane, a ostali vlakovi voze uz velike poteškoće i kasne između 5 i 30 minuta.
U zagrebačkoj zračnoj luci doznaje se da za sada snježne padaline nisu uzrokovale teškoće u prometu zrakoplova. Minimalnih kašnjenja je bilo, ali ona nisu bila zbog vremenskih uvjeta, rečeno je u zračnoj luci. (S.V./Hina)

Izvor: Dnevnik.hr

Post je objavljen 14.01.2013. u 15:42 sati.