Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Snijeg obara stoljetne rekorde u Zagrebu

Podaci o snijegu bilježe se na Griču od davne 1895. godine. U tom dugom razdoblju samo je deset puta u jednom danu palo više od 25 cm snijega. Jutros je tamo zabilježeno 37 centimetara snijega, a vjeruje se da će, zbog intenziteta oborina, danas možda pasti i stoljetni rekord u visini snježnog pokrivača u 24 sata.

Snijeg, koji je u Zagrebu počeo padati još u nedjelju ujutro, ne staje. Štoviše, iz sata u sat intenzitet oborina se pojačava, pa će se jutrošnja debljina bijelog pokrivača znatno 'podebljati' do kraja dana.

Prometni kolaps: Puno linija skraćeno i obustavljeno

Naime, najveća količina snijega u 7 sati ujutro zabilježena je na zagrebačkom aerodromu - čak 40 centimetara, koliko je na ovoj postaji zabilježeno i 9. prosinca prošle godine, za zadnjeg naleta zime na Zagreb.

Tri centimetra manje registrirala je postaja Maksimir (37 centimetara), dok jutrošnja visina snježnog pokrivača na Griču iznosi 34 centimetra, prenosi Meteo-info.hr.

Zagreb: Sudar autobusa za 'dobro jutro'

Podaci o snijegu bilježe se na Griču od davne 1895. godine. U tom dugom razdoblju od 118 godina samo je deset puta u jednom danu palo više od 25 cm snijega, ne računajući količinu iz prosinca prošle godine, kada je na postaji Grič izmjereno čak 45 centimetara snijega.

S obzirom da snijeg u Zagrebu nesmiljeno pada, ponedjeljak bi mogao ostati upamćen kao dan kada je na Griču palo najviše snijega u 24 sata računajući posljednjih 118 godina.

Autor: RTL

Post je objavljen 14.01.2013. u 15:38 sati.