Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogodneverina

Marketing

Pljačka ispred katedrale



Photobucket

Jutarnji List

Da su Hrvati bogomdana nacija za vladajuću ekipu i opoziciju je dokazala 22- godišnja praksa. Baci im kost i poklat će se međusobno a onda će političari s lešava skidati prstenje, novčanike i bilo što predstavlja nekakvu vrijednost. Prirodno za lešinare iz sdphdz prešutne koalicije.

Što vidimo na ovoj slici? Vidimo dva mladića koji se ljube kao bilo koji heteroseksualni par samo što to oni ovdje rade u izvanrednim okolnostima. Morate biti malo čaknuti ako ste homoseksualni i ljubiti se ovako u Hrvatskoj jer će vam naletiti lokalni talibani.

Doduše upoznao sam i jednog pripadnika gay populacije koji se rodio u Podgorici i koji je odlučio priznati urbi et orbi svoju seksualnu orijentaciju. Kad je to napravio za njega je nastao pakao na zemlji. Vjerujem da je njemu mnogo teže (glavni grad Crne Gore ima samo 150.000 stanovnika tako da je on na vjetrometini).

Njihov čin je čin provokacije koji je opet dokazao kako samo zakoni stoje između mrzitelja i njihove želje da kazne one koji su drugačiji. No, homoseksualci i ostali LGBT pripadnici nisu glavni likovi ovog posta već su samo izlika za pisanje o nečemu što na prvi mah nije očito jasno svima. Pogotovo mrziteljima.



Photobucket

Koliko je koštala restauracija Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava? Jer otkad pamtim za sebe i otkad dolazim u Zagreb vidim taj sakralni objekt pod skelama. Država je upumpavala (a vjerujem i Grad) milione kuna i još su u unutrašnjosti katedrale postavili komade koji su otpali sa pročelja kako bi raja sa milodarima platila obnovu (tax free!). Kao i stadion na Maksimiru siguran sam da je to bila crna rupa koja je isisavala novac.


Zagreb se nalazi u području djelovanja potresa koji mogu
prouzročiti velika oštećenja zidanih i starih monumentalnih
građevina. Na prikazu oštećenja zgrada u potresu
iz 1880. g. pokazano je što valja očekivati kod sličnih
starih zgrada.
Kako do danas za Zagreb nije izrađena valjana studija o
seizmičkoj mikrorajonizaciji ukazuje se na nužnost njezine
što skorije izrade
.
Radovi na konstrukcijskoj obnovi katedrale izvedeni u
razdoblju 1880.-1902. raspravljeni su u svjetlu današnjih
saznanja. Pokušalo se upozoriti na moguća slaba mjesta
građevine te uputiti na potrebne radove koji bi osim lijepoga
izgleda obnovljenoj katedrali doveli do potrebne
sigurnosti. Javna rasprava o potresnoj sigurnosti katedrale
u krugu građevnih konstruktora mogla bi motivirati na
daljnje aktivnosti i vlasnika - Crkvu i državne službe za
zaštitu nepokretnih kulturnih dobara.

D.Aničić


Nitko se nije raspitao koliko je to zdanje i njegova neobična restauracija koštala novca poreznih obveznika. Glavno da nas bode u oči kad se dva dečka ili dve cure međusobno ljube.


E moj narode, svaki zlonamjerni vladar bi te poželio imati pod sobom.



Post je objavljen 14.01.2013. u 11:26 sati.