Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Izmjereno i do pola metra snijega, poslijepodne moguća ledena kiša!

Snijeg koji je napadao u većem dijelu zemlje otežava promet, a na većini državnih i županijskih cesta proglašeni su zimski uvjeti. U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša, a moguća je i poledica.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je HAK. Zbog bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu.


Na Sljemenu pola metra snijega

DHMZ je u 7 sati objavio podatke o visini snijega, koji pokazuju da je najviše izmjereno u Slunju - čak 60 cm snijega! U Begovom Razdolju je izmjereno 58 cm snijega, u Ogulinu 55 cm, a u Delnicama i Karlovcu 43 cm. U Zagrebu je, po podacima DHMZ-a, napadalo između 35 do 40 centimetara snijega, a na Sljemenu je izmjereno 45 cm snježnog pokrivača. Snijeg je padao cijelu noć, te su sve ekipe Zimske službe od 20 sati na terenu.

"Mi smo se vrtili u krug i kad prođeš ulicom i kad se vratiš opet, kao da nisi ništa napravio. Dok snijeg ne stane vrtimo se u krug, kad snijeg stane onda očekujem da će se sve vrlo brzo očistiti", kazao je za MediaServis glavni dežurni prometnik Boris Kobasić.

Iz ZET-a su objavili da su zbog zimskih uvjeta na cestama privremeno obustavljene autobusne linije 139 (Reljkovićeva - Jelenovac) i 142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina), a skraćene su linije 129B (Vrhovec - Mandaličina) do "starog okretišta", 130 (Črnomerec - Borčec) do Gajnica i 164 (Savski most - Horvati) do "starog okretišta".

Poslijepodne moguća ledena kiša i poledica

Zbog snijega na cestama autobusi kasne do sat i pol, izjavio je Media Servisu Glavni prometnik zagrebačkog Autobusnog kolodvora Ozren Obučina.

"Kašnjenja su učestala i mnogobrojna, nisu prestrašna, do sat i pol najviše, a linija niti jedna nije otkazana."

Inače, meteorolozi najavljuju da u sjeverozapadnim predjelima i Gorskome kotaru tijekom prijepodneva ponegdje može pasti još 15-20 cm snijega. U Dalmaciji su mogući olujni udari juga, a u Lici mjestimice kiša koja se smrzava na tlu.
M.P./MediaServis

Post je objavljen 14.01.2013. u 08:17 sati.