Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivabeti

Marketing

Balkanski humor na slovenski i srpski način :)

Smijeh je zarazan. No, danas se u Studiju smijeha u Zagrebu orio najiskreniji smijeh svakog pojedinačnog posjetitelja. Naime, na binu su izašli Srbi i Slovenci-neprocjenjivo. No, kada se jedni protiv drugih natječu tko će biti smješniji, nema bolje kombinacije.

Improv battle
Večer improvizacije u Studiju smijeha osmišljena je bila kao borba između sprske improvizatorske skupine IKKI iz Novog Sada i slovenske improvizatorske skupine IMPROLEPTIKE iz Ljubljane. Međutim, ono što je bilo posebno jest to što je publika imala moć odlučiti koji su bili bolji, te moć zadavanja tema improvizacija.



Podbadanje Slovenaca i Srba

Let the games begin!
Večer je započela biranjem suca koji je imao zadnju riječ pri odluci tko je najbolji, a izabran je bio muškarac iz publike koji je taj dan slavio rođendan. Cijeli improvizacijski battle bio je podijeljen na nekoliko „igrara.“ Sve „igre“ bile su osmišljene tako da ekipe međusobno battle-aju, dok je publika nakon svake pljeskom nagrađivala boljeg. Ekipe su međusobnim „podbadanjem“ pokazale da su u prijateljskim odnosima i da ništa nije uzeto zaozbiljno, što se i očekuje od komedije.



Improleptika

Hrvatska publika
Kako kažu srpski komičari Petar i Slobodan, publika ih je oduševila i udomaćila, a na pitanje zašto su se počeli baviti stand up komedijom Petar je odgovorio: „Jer nam je bilo neizmerno dosadno, a pošto se poznamo jedno 15 godina sigurno, utvrdili smo da se u slobodno vreme jako dobro zabavljamo improvizirajući razne gluposti, pa smo onda odlučili da to prezentujemo nekoj publici."
Jedna od posjetiteljica ove komičarske večeri, Monika za ovaj okršaj izjavila je: "Inače sam veliki ljubitelj stand-up komedije i ovo mi je prvi put da gledam improvizacijsku komediju. Ekipe su bile odlične i svaka im čast na inovativnosti i kreativnosti. Posebno mi se svidjelo što je veliku ulogu igrala publika i mislim da je ta simbioza bila pun pogodak."



Igra "psihijatra i emocija"

Studio smijeha inače održava i večeri komedije pod nazivom „One (wo)man show“, te skupne nastupe, a održavaju se srijedom, petkom i subotom. Ako ne znate odgovor na pitanje kada ste se zadnji puta od srca nasmijali, odgovor je: sljedeću srijedu u Studiju smijeha. :)


Plakat u predvorju Studija smijeha
.

Post je objavljen 13.01.2013. u 00:09 sati.