Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/evanovizeland

Marketing

Sara,
hvala ti na lijepim riječima i na pitanjima i što te zanima to sve. :)
Da, puno je lakše građanima EU dobiti te vize za ovdje, to je Working/Holiday viza na godinu dana koju možeš dobiti,
i za Kanadu se to puno dobiva. Nama iz Hrvatske je puno teže to dobiti i ne znam da li je uopće moguće, da li nam to nude, to se treba raspitati.
Nama je puno lakše dobiti samo turističku vizu pa onda tu doći, naći posao i aplicirati za radnu vizu ili odmah tražiti radnu vizu na osnovu
potpisanog radnog ugovora. Samo, ovo s turističkom vizom i dolaskom ovdje je poprilično riskantno zbog skupoće puta i papira i svega, ali nekada treba i riskirati, ali to samo ako se probaju svi drugi načini ine ide. Nakon toga se ide na rizik i gotovo.
No, ulazimo mi u EU ove godine pa bude valjda lakše onda. Samo sada dolaze problemi što i te zemlje postrožuju uvjete dobivanja vize
zbog općenitog stanja u svijetu, ali nadam se da ne budu jako i da će se i dalje relativno normalnim putem dolaziti do radnih viza. Samo, moram reći, oni sada sve više preferiraju samo visokoobrazovane ljude i s diplomama i fakultetima, druge radne snage, imaju dovoljno.
Eto, nadam se da sam ti barem donekle pomogla u odgovorima, ti si pročitaj moj blog od prije, ima dosta toga na tu temu i moj put dobivanja vize.
Slobodno i dalje šalji pitanja i komentare, hvala ti puno!
Lijep pozdrav ti šaljem u prekrasnu Slovačku s predivnog Novog Zelanda! :)



Post je objavljen 12.01.2013. u 22:35 sati.