Imala sam inspiraciju za još jednu kobasičetinu od teksta, nešto na tragu ovog prethodnog, ali budući da vikend upravo počinje, radije idem laganini, s još jednim receptom koji će vam možda dobro doći već sutra ujutro. Riječ je, naime, o prefinim muffinima sa sirom za čiju ćete pripremu trebati tek 10-15 minuta plus 20-25 minuta za pečenje. I to je to!
Dakle...
Potrebno vam je...
70-90 g topivog sira nasjeckanog na kockice (količinu odredite ovisno o svojoj ljubavi prema siru)
280 g oštrog brašna
velika žlica šećera
žličica praška za pecivo
žličica soli
dva jaja
60 ml ulja
1,8 dcl mlaćenice
i, po želji, malo mljevene crvene paprike
Ako želite, dio sira možete zamijeniti kockicama šunke u kojem god omjeru vam odgovara, ali nemojte da njihova ukupna količina prijeđe 100 g.
A radite sljedeće...
Nasjeckajte sir (ja najviše volim gaudu, a vi uzmite svoj omiljeni, važno da je topiv) na što sitnije kockice. Možete ga i naribati.
Brašno, šećer, prašak za pecivo i sol stavite u jednu veću posudu i dobro promiješajte kuhačom (za ovaj recept ne treba vam mikser).
U nešto manjoj posudi razmutite jaja te im dodajte ulje i mlaćenicu (neki je proizvođači prodaju pod njemačkim imenom buttermilch). Kad smjesa postane jednolična, polako je sipajte u brašno, usput miješajući. Kad tijesto postane glatko, dodajte mu kockice sira i još jednom dobro promiješajte.
Tijestom ravnomjerno napunite kalup za muffine (namašćeni ili obložen papirnatim kalupima) te ih po želji posipajte mljevenom paprikom.
Pecite 20-25 minuta na 170°C i uživajte!
Muffini sa sirom odlično pašu uz jogurt ili kiselo mlijeko, a možete ih i prerezati te namazati maslacem. Jako su mekani i fini, sir je u njima u potpunosti otopljen (manje kockice stope se s tijestom, a veće se onako fino rastežu)... Jedu se topli, ali ako vam koji ostane, možete ih jesti hladne ili jednostavno prigrijati u mikrovalnoj. U svakom slučaju... Mljac!
Post je objavljen 12.01.2013. u 01:44 sati.