Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivabeti

Marketing

Križevački kantautorski festival

Jučer je u intimnoj atmosferi Kluba kulture u Križevcima održan 1. Crosstown Music Festival, namijenjen mladim kantautorskim snagama na glazbenoj sceni. Festival je svojim nastupom otvorio Luka Belani, inače inicijator festivala.


Službeni plakat festivala

Prvi kantautor
Luka je mladi Križevčanin koji se u glazbenom svijetu kreće od malih nogu, što nije ni čudno s obzirom na to da mu je majka nastavnica klavira u glazbenoj školi Alberta Štrige u rodnim mu Križevcima. Ono što ga čini autentičnim jest repertoar isključivo na engleskom jeziku te relativno nepopularan žanr u hrvatskoj-indie rock.





Njegova karijera započela je snimanjem EP-a „Out of This World“ kojim je potaknuto okupljanje i pratećeg benda. 2009. godine izdao je album prvijenac pod nazivom „B-Side of My Mind“, kojim se probio na maleno hrvatsko tržište. Održao je i nekoliko koncerata u Londonu, gdje je, kako kaže za portal Muzika.hr, doživio kulturološki šok. 2011. godine snimio je i drugi album u izdanju Aquarius Recordsa. Od tada je stalno aktualan na live sceni, održavajući gaže po gradovima diljem Hrvatske.


Luka Belani na CMF-u

Kantautori vrijedni festivala
Što se tiče Crosstown Music Festivala, mladi kantautori čiji se nastupi tek očekuju i koji će pridonijeti različitosti ovog festivala su Bebe Na Volé (s nastupom 11.01.), Nina Romić (18.01.), Tomislav Malagurski (25.01.), Ante Perković (01.02.) i Zack Dust (08.02.). Festivalska ulaznica prodaje se po cijeni od 75 kuna, dok je pojedinačna ulaznica 20 kuna (op.a. što je zapravo jako malo s obzirom na kvalitetu izvođača).



Publika

KKK
Inače, Klub kulture je vlasništvo neprofitne i nevladine udruge K.V.A.R.K., te djeluje kao multimedijalni i kulturni centar. Tamo se često održavaju koncerti, radionice, izložbe i razna predavanja, a u zadnjih 12 godina koliko djeluju, „kvarkovci“ su proveli mnogo uspješnih projekata poput uređenja kulturnog centra mladih pod pokroviteljstvom grada Križevaca, te sudjelovanja u projektu platforme Clubture pod nazivom Kultura aktiva. U zadnjih nekoliko godina Klub kulture je postalo popularno mjesto okupljanja mladih alternativaca, kreativaca i ostalih –ivaca iz Križevaca, a i šire.



Ogroman grafit na ulazu u Klub kulture u Križevcima

Post je objavljen 05.01.2013. u 12:18 sati.