Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

JESI LI SAMA VEČERAS?

(Priču objavljujem Teuti i svima ostalima koji su čitali moj post "Zašto je bitna higijena?" U cilju rasvjetljavanja istočnoga grijeha profesora Bilića-njegove culpe maxime)


Sve i da znam da želiš upravo to…ja sam ipak samo profesor Bilić, knjiški moljac sa gomilom nepotrebnih podataka u sebi, no osjećam ipak da su večeras potisnuti u drugi plan. Jučer smo pili čaj u tom neuglednom zdravljaku i bio sam neobično nadahnut…možda zbog pepita, a možda i zbog tvojeg mladog, znatiželjnog i glatkog lica…ja sve i da sam siguran…da zaista želiš da ti napišem pjesmu, ne mogu. Kažeš da si bila na aerobici, ugledala me kroz staklo zdravljaka pa si svratila da me pozdraviš, svog najdražeg profesora. Nisam ti nikada dopustio da shvatiš koliko sam oduševljen tvojim interesom za književnost jer…u biti…nikome ne bih poželio to…okani se toga, postani pravnica, ekonomistica štogod…nešto gdje nema toliko agonija i ekstaza. Odaberi si ravnomjeran ritam u životu, jer možda sam ti, kako vi ono kažete, cool, ali vjeruj mi na riječ…ne, ne razumijemo se…sve ovo što ti govorim sada ti ćeš shvatiti kao izazov za svoju moćnu i nestašnu mladost, a ja ću ipak, negdje pri dnu sebe osjetiti potrebu za refrenom koji mi od jučer odzvanja…Svi smo žrtve prepoznavanja, čak i onaj koji svoj život identificira u refrenu nekakve folk poskočice.

Pitala si me o Štuliću…lukavice mala, znala si da sam iz te generacije pa si me pitala…pa da, jedan sam od pobornika ideje da bi Štulić trebao u udžbenike…umjesto Smail age Čengijića recimo. Moja omiljena pjesma je 68 …

«doktore, što se to događa sa mnom? Osjećam se čudnooo…» A što vi slušate, klinci? Boy bendove? Techno? Narodnjake?
Draga Mirna, ja sam utoliko nekonvencionalan da me ništa neće spriječiti…nikakve norme…anđele mali, hvala ti za pažnju…ne možeš ni zamisliti šta to meni znači.

DIVE X (DRUGI DIO)


Gledam je u oči pazeći da ne uspije iščitati ono što očigledno traži dok mi priča o, nota bene, sexualnoj revoluciji:

-Profesore Vi bi se frapirali kada bi doznali dokle je to u stvarnosti došlo.

-Na primjer?

-Pa…na primjer ću Vam reći da felatio u 8. razredu osnovne više nije nikakav tabu.

-Ma nemoj?

Hinio sam preneraženost iako su mi se tek obistinile sumnje. Te curice u školskome holu što se onako nevino hihoću, ustvari su mini porno dive obučene da svome dečku priušte par exellance seks. Japanski crtići, sugestivni časopisi za «osjetljivu dob», teen industrija…

-Hipici su otvorili pandorinu kutiju.

Da, Mirna, slažem se s tobom. Divno je slušati tvoja ambiciozna razmetanja. Lijepo je znati da će svijet ideje i intelekta opstati pored svih ovih sisa i guzica.

-Ponosan sam na tebe Mirna.

Pocrvenjela je u obrazima i šmugnula ...




Post je objavljen 09.01.2013. u 11:56 sati.