Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Where Are We Now?



Oooooooh, seksi lejdi, slijedi Kita Style. Na hrvatskom nebu osmanlijskih zvijezda ukazao se novi komad. Drage aginice i age, pardon, drage neiseljene Hrvatice i Hrvati, svi vi koji ostadoste skijati na daljinskom u turzemstvu, pozor-pozor, važna obavijest - do 20.00h, po srednjoeuropskom vremenu, matrimonium još uvijek non consumatum est! Cijela nacija u grču! Boran neće na Silu?! Hoće-neće, neće-hoće!? Novi zaplet od nacionalnog značaja slijedi, sudar tradicije s 21.stoljećem, u novom nastavku večeras, što će reći stara aginica, aman...

Zato stari meksički veliki vrač Antonio Vasquez predviđa veliki rat na Bliskom istoku te smrt Huga Chaveza do ožujka. Riječki mladi vrač Damir Jovetić pak predviđa „Milanović i vlada pucat će po šavovima“ i katastrofu na svjetskoj razini. Jovetiću, čemu drama? Abraka-dabra, hokus-pokus, ćiribu-ćiriba, dolće-gabana, troć-broć, predviđam da će svijet koji je preživio smak preživjeti i Milanovićevo pucanje.

Ja Dugi Nos, negromant od velicijeh Indija, nazivam dobar dan, mirnu noć i pritilo godište svitlijem, uzmnožnijem dubrovačkijem vlastelom, a pozdravljam ovi stari puk: ljudi-žene, stare-mlade, velike i male, puk s kime mir stanom stoja a rat izdaleka gleda, rat poguba ljucke naravi... Ma prije neg vam što moje negromancije ukažem, hoću vam odkrit jedan sekret koji dosle od ovizijeh strana nijedan čovjek ni mudar ni triš mudar nije znao, od šta se su skule od mudaraca vazda veoma čudile i veoma napastovale, sekret dostojan da ga vi znate, plemeniti i vrijedni Dubrovčani...
U svijetu u kojemu i fanatici ponekad zvuče suvislije od astrologa, ne treba biti veliki vrač za predvidjeti još jednu godinu punu neviđenih sranja. Riječima gosn terorista:

Ou jes, ukinite horoskop. To će sve da sredi. Budimo miss, poželimo mir u svijetu. Sigurno se neće ostvariti, ali zvuči duševno. O Castru nitko od vračeva ni riječi, kubanski metuzalem živi i dalje -Kennedyu, Johnsonu, Nixonu, Fordu, Carteru, Reaganu, Clintonu, Bushu & Bushu, Obami- u inat.

Nije na Kubi, ali je zato Mourinho pokazao tko je gazda u svlačionici! Ponavljam: u svlači-oni-ci. Kako navode španjolski mediji „Florentino Perez i Jose Mourinho opet se zatvorili u ured i prodiskutirali o svemu. Napravili su to i prije Realova posljednja gostovanja kod Malage...“ Napravili su to i prije i poslije gostovanja, ha? A zatim su se i ostali Realovi dečki zaključali u svlačionicu, masovka, vele "Verbalni okršaj!". Ockeeej, bumo im vjerovali. Za prirodu okršaja.

Slijedi redovan kvartalni red čuda, budite se spremni propisno začuditi. Čudo broj jedan: „Nesvakidašnje božićno čudo dogodilo se na seminaru duhovne obnove kod fra Zvjezdana Linića, zdrava devetomjesečna beba – prohodala!“ Zgromilo ga! Pa to je čudo nad čudima, jesu li i vama od šoka otpale sise?! Čudo broj dva: „Beba pri rođenju iz majčine utrobe ginekologa uhvatila za prst!“ Nemreš bilivit, tako mala, a već hadezeovka. Tko je jamio, jamio je. Čudo broj tri: Devet mjeseci poslije velikog snijega u Vrgorcu baby boom! Čuda u srazu s prirodom. Kim zatrudnila, Seve planira drugo, bez Milana. Neka Rijeke dječice teku. Seks je čudo! Dokaz da nije sve u kurcu, ima nešto i u kondomima. Još kad bi to netko mogao objasniti i kardinalima. Brešane nasmijavaj uplakane, ruši predrasude i obaraj rekorde!

Dotle fiskalno prohodao i Linić, onaj nezvjezdani, dežmekast, unjkav i malen ispod dubajskih zvijezda, što je (s obzirom na lanjsko šepirenje Milanovića po carskim balovima) svojevrstan guzni napredak SDPa (nazadak na zadak). Sada se ide direktno Arapima dati guze, a ne više preko Beča. E dečki, dečki, ne znati u kojem smjeru okrenuti guzu, trebali ste na glumačke instrukcije kod Depardieua. Plin vam u tom slučaju (začepljenja) ne bi pobjegao Južnim tokom.

HDZ u međuvremenu sa faune prešao na floru. Sa sitnozube stoke na peronosporu. Njihovom turbo-zaslugom malo je što u hrvatskom biljnom i životinjskom svijetu, osim parazita, preostalo. Predviđam, u godini pred nama prelaze na boksite, minerale, stijenje, drvlje i kamenje...

...od nacionalno-domoljubno-patriotskog značaja, naravno. Jer domoljubima je nacionalno-domoljubno-patriotski značajno vječno prež(vak)ivati teme navodnog nacionalno-domoljubno-patriotskog značaja koje kao ugrožavaju nacionalnu opstojnost. Pa bilo to zdravstveno obrazovanje, višejezični natpisi ili nešto treće, što god, budite sigurni da će od velikih ´rvata biti okarakterizirano prijetnjom i smetnjom koja ugrožava njihovo nacionalno-domoljubno-patriotsko biće. Kome pored takvih onda treba znanje i obrazovanje, kao preduvjet za ekonomiju na zdravim nogama? I funkcionalno građansko društvo, u sklopu kojeg i poštovanje manjina? Kome treba civilizacija? Multikulturalnost? 21.stoljeće? Izgleda nikom. Živjet ćemo od nacionalno-domoljubnog-patriotizma. U novim nastavcima hrvatske sapunice, sudar tradicije s 21.stoljećem. Značajno sjedimo izgubljeni u đungli, svima nam je sila, ljudi i dalje izgubljeni u vremenu, izgubljeni međ` silnim turcima. Đe smo bolan, đe smo? U 3pm.

No ne očajavati, ima nade! „Pornić u vijestima, punih 10 minuta. Omaknulo im se!“ Ah u toj nadrealnoj Švedskoj vječno neki problemi. E da se bar i nama takvi omaknu. Ma zdravooo!

Vrijeme je za dobru mjuzu. Ožeži majstore.




Post je objavljen 08.01.2013. u 20:00 sati.