Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing-budokailabin

Marketing

Katarina Cukarić Svjetska prvakinja.

Vijesti sa Svjetskog Prvenstva u kickboxingu za kadete i juniore održanom u Bratislavi od 08. - 15.09.2012.
Katarina Cukarić, ovogodišnja dvostruka prvakinja Hrvatske u semi i lightcontactu u kategoriji do 65 kilograma u konkurenciji starijih kadetkinja, dvostruka pobjednica svjetskog kupa, opet u semi i lightcontactu, na najbolji je način završila ovogodišnje službeno natjecanje osvajanjem svjetskog prvenstva u lightcontactu u kategoriji do 65 kilograma u konkurenciji starijih kadetkinja.
Katarina je svjetska prvakinja.
Na postolju Svjetskog Prvenstvu u kickboxingu za juniore i kadete u organizaciji svjetske kickboxing federacije WAKO i Slovačkog kickboxing saveza, održanom u Bratislavi od 08.-15.09.2012., na najvišoj stepenici stajala je naša Katarina, stepenicu ispod Čehinja, dvije stepenice ispod Amerikanka i Ruskinja. Dok je svirala hrvatska himna Katarina je visoko dizala hrvatsku zastavu i pehar za pobjednika, a zlatna medalja bila joj je oko vrata.
Ovime je puno pomogla hrvatskoj ekipi da u disciplini lightcontacta ostane vodeća nacija svijeta.
Drugi labinski reprezentativac, Marino Faraguna, ovogodišnji dvostruki juniorski prvak Hrvatske u fullcontactu do 54 kilograma i lightcontactu do 57 kilograma, pobjednik svjetskog kupa, nastupio je u fullcontactu u konkurenciji juniora do 54 kilograma. Iako je ovo Marinu bio prvi nastup u tvrdim opcijama, tj. u ringu, na ovako jakom natjecanju,iako je nastupio sa starijima od sebe, jer je stav reprezentacije bio da se u tvrdim opcijama nastupa samo u konkurenciji starijih juniora, dobro je odradio svoj nastup. U nastupima u ringu svaka nesmotrenost se kažnjava, pa je i Marino krenuo u nastup previše oprezan, što ga je koštalo i medalje. Bodovno je izgubio u borbi za medalju. Za slijedeće svjetsko prvenstvo koje se oržava za dvije godine bit će to novi Marino.
Na svjetskom prvenstvu nastupilo je preko 1600 natjecatelja iz 53 država.



Post je objavljen 05.01.2013. u 15:09 sati.