Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing-budokailabin

Marketing

Katarina Cukarić i Marino Faraguna pobjednici svjetskog kupa

Vijesti sa Svjetskog Kupa u kickboxingu Bestfighter 2012 održanom u Riminiju od 01. - 03.06.2012.Labinjani osvojili 8 medalji i 3 pehara. Katarina Cukarić i Marino Faraguna prvaci.

Na Svjetskom Kupu „Bestfighter 2012.“, u organizaciji svjetske kickboxing federacije WAKO i Talijanskog kickboxing saveza, održanom u Riminiju od 01.-03.06.2012., nastupilo je 1672 natjecatelja iz tridesetak država.
Na natjecanju su labinski natjecatelji nastupili u diciplini semicontact koje je održano u subotu i u disciplini lightcontacta koje je održano u nedjelju, te ostvarili značajan uspijeh osvojivši 8 medalja: tri zlatne , jednu srebrnu i četiri brončane, te tri pehara za pobjednike svjetskog kupa. Zanimljivo je da do sada labinski natjecatelji nisu imali pehar sa ovog natjecanja, a sada su donijeli tri.
Katarina Cukarić bila je najuspješnija u labinskoj ekipi. Dvostruka prvakinja Hrvatske za starije kadetkinje i to u disciplini semi i lightcontacta, sada je postala i dvostruka je prvakinja svjetskog kupa u starijim kadetkinjama osvojivši dva zlata, i to u kategoriji do 65 kilograma u lightcontactu i u kategoriji plus 65 kilograma u semicontactu. Treću medalju,brončanu, osvojila je u kategoriji do 65 kilograma u semicontactu gdje je bila poražena od pobjednice svjetskog kupa, tjesno bodom razlike. Kao šampionka nagrađena je i sa dva pehara.

Sjajan je bio i Marino Faraguna, inače juniorski dvostruki prvak Hrvatske u light i fullcontactu.Marino se u zadnje vrijeme priprema za nastup na svjetskom prvenstvu u fullcontactu, pa se više pripremao za nastup u lightcontactu gdje je u kategoriji do 57 kilograma osvojio srebro. Osvojio je svjetski kup u semicontactu u juniorima u kategoriji do 65 kilograma.
Do svojih prvih medalja na svjetskom kupu stigao je i Domagoj Josip Kubaj. Osvojio je tri medalje u semicontactu i to u kategoriji do 42 kilograma i plus 42 kilograma u mlađim kadetima, te u kategoriji do 47 kilogramama u starijim kadetima.


Post je objavljen 05.01.2013. u 15:01 sati.