Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Na sanjkanju 4 milijuna Hrvata

Zaboravite tlapnje o krizi, recesesiji i smanjenju đidipija, otkantanjte kroničnu malodušnost i svakodnevne žalopojke, istina je posve drugačija!

Zahvaljujući terenskom istraživanju Agencije za ispitivanje javnog mnijenja AJME i Uredu za populističke manipulacije UPM, a uzimajući u obzir dobivene rezultate preciznom primjenom infinitezimalnog računa, s velikom vjerojatnošću možemo prognozirati kako će ove godine biti probijena čarobna granica od 4 (slovima, četiri) milijuna Hrvatica i Hrvata koji će već ovog vikenda pohitati na sanjkališta diljem zemlje i podzemlja.

Naime, iz godine u godinu primjetan je trend rasta kako profesionalnih tako i rekreativnih nasanjkaša, a hvale je vrijedan podatak da se eto, dva desetljeća nakon prvog nastupa na ZOI u Albertvillu, ovim sportom u nas bavi preko devededeset i pet posto stanovništva. Stoga se s pravom može tvrditi da je upravo nasanjkavanje postalo nacionalni sport broj jedan, pretekavši za obujam prsa najbliže pratitelje - balote i čovječe ne ljuti se.
Naravno, ovako sjajni rezultati ne bi bili mogući bez zdužnog doprinosa vrijednih neimara koji su pripremali staze za nasanjkavanje. Unatrag dobrih mjesec-dva dana, nacija je sa zebnjom iščekivala svako pojavljivanje sinoptičara na malim ekranima i strepila hoće li se zbog neke iznenadne južine, ledeni pokrivač na sanjkalištima otopiti poput patagonskih muzgavaca.



Srećom po nas, prognoze zlogukih proroka nisu se ostvarile, štoviše, svi, apsolutno svi koje smo ovih dana zatekli na sanjkalištima počevši od aktivnih nasanjkaša preko slučajnih prolaznika pa sve do predstavnika tehničke komisije Međunarodne fenjeraške federacije puni su hvalospjeva za organizatore. Ovako nešto nigdje nisam vidio - s knedlom u grlu, gotovo na rubu suza od netom pojedene pučke kobasice, kazao nam je u mikrofon Jaques de Snow, dugogodišnji posjetitelj svih mogućih domjenaka istočno od Sandwicha i zapadno od Karpata.
Živko Puž, voditelj tima za prokliznuća, iščašenja i smrznuće vode u koljenima, potvrdio nam je kako ovako sjajni rezultati ne bi bili mogući bez zdušnog doprinosa predstavnika vlasti, udruga poslodavaca, sindikalnih čelnika kao i samog Djeda Mraza osobno.

Prema tome, ako se ovih, i ne samo ovih dana osjećate nasanjkano - ne brinite, to je sasvim normalno sranje. Upsss...



Post je objavljen 04.01.2013. u 17:59 sati.