Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Pitanja koja traže odgovor

U javnim tiskanim i elektronskim medijima u ovo post blagdansko vrijeme vrte se razne vijesti o tome kako smo vedro, bučno i pijano dočekali Novu godinu. Kao da će ona, 2013., biti divna, krasna, dobra i berićetna za veliku većinu hrvatskog puka. Možebitno je, ipak, dobro da ljudi barem na jedan dan i jednu noć zaborave na ovu tmurnu stvarnost.



No trebali trinaestogodišnja djevojčica popiti, navodno, litru tekile, i trebaju li onda masmediji o tome pisati i javljati kao vrhunskoj senzaciji?

Treba li o tome pisati i govoriti na takav senzacionalistički ('žuti') način dajući povod drugoj djeci da rade isto, e da bi dospjeli na stranice 'žutih' medija?

Zašto se samo govori o djevojčici a ne i o njezinim roditeljima?

Kako to da je trinaestogodišnja djevojčica mogla biti u te 'sitne' sate bez nadzora roditelja ili neke odrasle osobe kad je to zakonski kažnjivo?

Što su radili roditelji dok im je trinaestogodišnja kćer 'trusila' tekilu? Hoće li zbog nebrige za dijete biti pozvani na 'obavijesni razgovor'?

Tko je djevojčici prodao ili dao bocu tekile?

Kako to da se o tom fenomenu, barem prema vijestima koje donose masmediji, moraju kad je sve gotovo, brinuti samo policija i liječnici?

Sjećam se, iz 'mračnih vremena' romana Mate Lovraka „Državni neprijatelj br. 1“. U romanu pisac piše o slučaju opijanja grupe malodobne djece. Kako to da se i danas ne pišu takvi romani već se objavljuju romani o čarobnjacima, vilama, duhovima, emitiraju crtići punim nasilja i ubijanja, etc?

Da li djevojčica ide na vjeronauk ili je možebitno iz agnostičke ili ateističke obitelji gdje je 'normalno' da se roditelji i djeca opijaju pa u takvim obiteljima, prema kardinalu Bozaniću, dolazi do 'razaranja čovjeka'?

I konačno, kako to da se ni Bozanić, ni Crkva nisu oglasili ni jednim jedinim slovcem i zapitali kakvo smo to mi društvo u kojem se maloljetnici opijaju?

Da, oni se na tu temu ne javljaju.
Oni su okupirani seksualnim odgojem!
Za njih je on, seksualni odgoj, 'Državni neprijatelj br. 1'!!!




Post je objavljen 03.01.2013. u 13:11 sati.