Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apatrida

Marketing

Zagreb i zbunjujuća razmišljanja

U Zagrebu sa. Sa mališom Tomom koji čeka sestricu. Traži se kratko ime koje ide uz dugačko prezime.
Svima želim lijepu i berićetnu novu godinu. Sa puno manje politike i jako puno rada. reda i novaca. Po mogućnosti bazen ispred svake kuće ili bar u podrumu. Ugodno toplom. Već se vidim kako plivam i guštam. Tko zna možda mi mašta potpuno preuzme možđane pa mi se to i dogodi.
Zagreb je hladan. A ljudi!?
Prijatelji su uvijek prijatelji i skupa nam je lijepo. I s djecom mi je lijepo. Ma, sve je skupa dobro. I oni Bandićevi vodoskoci vesele.
Ako dogodine poumiremo od gladi nema štete. Ionako nas je sve manje. I seksat ćemo se manje. Dok se vrhovi Crkve i Naroda dogovore od opće zbunjoze zaboravit ćemo činiti one smiješne pokrete.
Najbolje bi bilo da za kratko proglase seksostaj. Kao lovostaj na izlov plave ribe. Ionako smo već svi modri od raznih pokušaja dovođenja u red. Sad ovako sad onako.
Ja ne znam što mislim? Ili se kaže što misliti?
Čas se mislim da se ne može čovječica i čovjek ili čovječica i čovjećica ili čovjek i čovjek baš ponašati kako kome padne na pamet. a tu su i djeca. Tu sam jako osjetljiva. Na bilo kakvo krivo učenje ili iskorištavanje djece.
Iako, današnja djeca upućena su puno bolje od svojih roditelja u tu priču. Sve im je dostupno. I nije baš zgodno da sve to čuju i slušaju u krivoj dobi. Pri tom mislim na informacije preko interneta.
Možda je škola pravo rješenje.
A Crkva?
Kako mogu i što mogu ja jedna bijedna mališica savjetovati tim mudrim glavama?
Treba dobro promišljati o granici ljudske rodne priče?
Dajmo dihati (jer sam u Zagrebu) ljudima koji su drugačiji. A ima ih . I nije ih mali broj. Nisu tamo gdje jesu iz vica (osim rijetkih), nego iz ljute potrebe.
O odmakice, evo te opet na vjetrometini.
Ali ne mogu šutjeti. Bole me ljudske muke.
Nekako mislim da seks nije samo za kreaciju. Mislim da bi Crkva trebala pustiti da se njihovi ljudi žene. Oni koji to žele. Tko ne želi na volju mu. Kako bi to izgledalo u hijerarhiji , u dijeljenju dobara… a što ja znam. Sve se može riješiti. Mislim da je seks puno važna stvar u ljudskom životu i da suzdržavanje od seksa ne vodi uvijek u dobro.
A zašto sam se uopće uputila u ove ozbiljne teme.
Budite zdravi i veseli … i dobri. I mislite na druge i drugačije.
Bog brine o ljudima. Uvjerena sam u to iako mnogima zvuči ludo.
Brine, brine i voli nas, iako ne znam zašto. Hvala mu
Baš tako. Nadam se da zn što radi i da nas neće napustiti. Ako mene što pita onda palac gore za zdravstveni odgoj.


Post je objavljen 30.12.2012. u 19:28 sati.