Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

4 GODINE POSTOJANJA - UVERTIRA ZA 4 NOVE GODINE

Danas se napunilo 4 godine otkad ovaj blog postoji. 26. prosinca 2008. godine napisan je pvri članak na ovom blogu koji je tada govorio malim seoskim radostima.
Prvotno zamišljen kao blog koji će pisati isključivo o pitanjima koji se tiču Matijevića, pomalo se proširio na Župu Bagalovići, potom na općinu Kula Norinska, a onda na aktualne teme koje se tiču cijele Neretve.

Prve godine je posjećenost bila oko 35 IP adresa dnevno
Druge godine je posjećenosti bila oko 70 IP adresa dnevno
Treće oko 140 IP adresa dnevno
A četvrta godina završava s prosječnom posjećenošću nešto preko 200 IP adresa dnevno.

Za vrijeme vrlo aktualnih tema kao što su bile poplave, nevremena ili neka senzacionalna vijest, posjećenost se pela i preko 1000 dnevno.
Šire čitateljstvo izvan doline Neretve je blog upoznalo nedavno kad je blog.hr uvrstio šaljivi članak "Nostradamus predvidio smak svijeta u Neretvi!" u članak dana u kategoriji humora.

U više navrata su članci s bloga uzrokovali razno razne reakcije, pozitivne ili negativne, ali ponekad i burne reakcije. Vrlo često se događalo da su drugi mediji prenosili članke ovog bloga, a uostalom smisao ovog bloga je i bio da se podigne razina informiranosti Neretvana.
Često su se mnoge informacije (ne)namjerno prešućivale od onih koji su ih trebali plasirati javnosti, pa je ovaj blog nastojao biti, koliko je to mogao, začetnik rasprave određenih, za Neretvu važnih tema.

Sve do ove godine nije bilo potrebe za brisanjem komentara, ali sloboda govora ne znači uvijek i slobodu vrijeđanja ni slobodu maltretiranja drugih čitatelja, pa je od ove godine uvedeno brisanje komentara uvredljivog sadržaja, kao i onih komentara koji koji nemaju veze s temom. Sloboda dakle nije sloboda ukoliko time maltretiramo drugog. Vizualni izgled ovog bloga nažalost nije moguće još unaprijediti jer to diktira BLOG.HR - onaj koji diktira izgled platforme.

Ovaj članak je 379. članak od početka pisanja i vjerojatno neće uzrokovati stres koji su mnogi članci znali uzrokovati uredniku. Nije lako načeti neke teme i pisati o njima kada već unaprijed znate da će se mnogi pobuniti – u pravilu oni koji su prozvani u članku jer nisu radili svoj posao, oni koji su zloupotrebili svoje ovlasti ili oni čija ste se (ne)moralna uvjerenja usudili preispitati.

Često sam se znao pitati „što mi ovo treba?“, ali opet postoji nešto jače, nešto što me čini Neretvaninom, a što kaže „ovo je naša dolina, i mi se moramo boriti za bolji život u njoj“. Mnogi neretvanski blogovi i stranice su tijekom godina prestali s pisanjem ili su obrisani jer nisu mogli izdržati uvrede, probleme ili pritisak od ljudi ili obvezu koja ažuriranje jedne takve stranice daje.
Upravo zato što su mnogi podlegli pristisku, ovaj blog neće.
On postoji, a ako Bog da i postojati će i otvoriti će mnoge kutije koje kriju tajne ili obične informacije koje Neretvani trebaju znati.

Pozdrav svima onima kojima su informacije koristile ili bile bar malo zanimljive, onima koji su spoznali da te informacije treba prenijeti i drugima, kao i onima koji su pomogli da se te informacije prenesu Neretvanima koji ne čitaju ovaj blog, jer ipak sve te informacije se pišu za Neretvane ma gdje god oni bili.Post je objavljen 26.12.2012. u 18:17 sati.