Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

Blagdanski stol



• 6 purecih prsa
• 100 g prsuta (tanko narezan)
• jedna mozzarela
• 100g sampinjona
• 250 ml vrhnje za kuhanje
• 4 zlice kiselog vrhnja
• 1 zlica brasna
• sok od pola limuna,vegeta,papar,sol,crvena paprika (može i bez vegete)

pureca prsa dobro istanjin, na njih stavit prsut, mozarelu, i gljive urolat i sa strane uhvatit sa cackalicama da nadjev ne izadje u tavi na dvije zlice ulja isprzit puretinu sa svih strana izvadit meso stavit u vatrostalnu zdjelu u ulju u kom se przilo meso dodamo vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje
sok od limuna, i zacine prelit preko mesa i stavit da se pece na 180°C 30 minuta

lepinja sa šunkom



2 veće lepinje
20 dag kuhane šunke narezane na tanke kriške
2 tvrdo kuhana jaja
majoneza
1 glavica zelene salate
Priprema:
2 Lepinje prerežite na pola, te svaku polovicu premažite majonezom, nadjenite listovima salate, kriškama šunke te kolutima tvrdo kuhanih jaja. Na kraju presavinite na pola i poslužite.


Kokos kiflice

Pjenasto umutiti margarin i šećer, pa dodati jedno po jedno žumanjce i sve lijepo sjediniti.
Posebno umjeseti brašno, prašak za pecivo i kokos, pa sjediniti sa prethodnom smjesom.
Dodati mlijeko i zamijesiti glatko tijesto, uviti ga u foliju i ostaviti oko 30 min u frižideru.
Napraviti kiflice i ispeći ih u plehu obloženim papirom za pečenje, na srednjoj T oko 15-ak minuta. Ispečene ohladiti prvo na rešetki za kolače, a onda uvaljati u prah šećer.

Pišinger

Umutiti dobro žumanjca sa šećerom, pa skuhati kremu na pari.
Kada se krema zgusnuo, dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohladiti u potpunosti.
Kada se krem ohladi izmiješati ga sa prethodno umućenim maslacem.
Nafilati oblatne, a odozgo posuti prepečenim i samljevenim lješnjacima



Rum salamice


Zamijesiti tijesto od bjelanceta, šećera, samljevenih oraha, kakaoa i ruma, pa razviti koru između dvije providne folije.
Umutiti pjenasto maslac sa 100 g šećera u prahu, dodati rum i propasirano kuhano žumance.
Ovim filom premazati koru i pažljivo uviti u rolat. Ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
Kokos kiflice:

200 g šećera
250 g kokos brašna
1 žlica praška za pecivo
250 g margarina
120 ml mlijeka
500 g mekog brašna
2 žumanjca
šećer u prahu

Pišinger:

8 jaja
450 g šećera
280 g crne čokolade
250 g maslaca
1 veliko pakiranje oblatni
Malo prepečenih, samljevenih lješnjaka

Rum salamice:

230 g šećera u prahu
130 g mljevenih oraha
1bjelance
1/2 žlica kakaoa
2 žliceruma (ili nekog dobrog rum ekstrata)
1 tvrdo kuhano žumance
100 maslaca
200 g čokolade


Želim i znam da ćete blagdanski stol uljepšati svojim i ukučanovim omiljenim jelima i zato Vam darujem nekoliko jednostavnih jela s kojima ću biti pored Vas i Vaših najmilijih, jer ste Vi svi pored mene kada je meni to potrebno i za Vaše prijateljstvo i dobrotu puno Vam hvala.
Radujte se i budite sretni i zdravi.
vaša ANDREA


BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIM MOJI ANĐELIMA


Post je objavljen 23.12.2012. u 15:23 sati.