Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Dječji ukrasi za bor

Mislite li da život u dvoje zahtijeva kompromis(e), probajte zamisliti koliko je kompromisa potrebno kad vas je troje, četvero ili više. Svatko ima svoju predodžbu o lijepom, poželjnom ili potrebnom, sve je te želje i predodžbe potrebno poštovati i ispuniti barem toliko da svi budu koliko-toliko zadovoljni.

Kompromis je, ukratko rečeno, umjetnost stvaranja situacije u kojoj nitko nije posve zadovoljan, a svi su podjednako nezadovoljni. smijeh yes

Ni kod ukrašavanja božićnog drvca situacija nije mnogo drugačija. Dok je meni najljepše elegantno i decentno ukrašen bor, dječica obožavaju šarenilo. I tako stigosmo do kompromisa - staro plastično drvce proslijedili smo u njihovu sobu i dali im potpunu slobodu da ga urede kako god žele. Ovo je već druga ili treća godina ovakvog aranžmana i nasljednice su presretne što mogu iskazati svu svoju kreativnost, pa ukrase za bor rade doslovce cijele godine.

Evo kako to izgleda kod nas...


Najprije, potrebne su vam plastične perlice za koje uopće ne znam kako se na hrvatskom zovu. Mi ih kod kuće zovemo pikići, a na njemačkom im je ime Bügelperlen (doslovni bi prijevod bio perlice koje se peglaju). Možete ih kupiti u Ikei, Mülleru i općenito u trgovinama koje drže igračke.
Riječ je o plastičnim perlicama koje se slažu na podloge raznih oblika. Nakon što složite željeni motiv, na njega stavite pak-papir (tj. papir za pečenje) i peglom namještenom na srednju toplinu prelazite preko njega dok se gornji dio perlica ne rastopi i međusobno poveže. Koje ćete motive i u kojim oblicima raditi odlučujete sami. Kao što vidite, mi imamo zimskih, ali i tropskih motiva, a mlađa nasljednica je u školi napravila i pravu pravcatu princezu.
I, konačno, u gotove oblike provucite končiće (za lakše uvođenje poslužite se debljom iglom), objesite ih na bor i to je to!


Evo i boreka na kojeg su nasljednice jako, jako ponosne. sretan
Ljepota ove aktivnosti jest što je djeca (osim peglanja i eventualno uvođenja konca) mogu raditi u potpunosti samostalno, a jedina granica dječjoj mašti su boje i količine perlica koje posjedujete. Kupite li klasičan Ikein ili Hamin paket, imat ćete dovoljno i jednog i drugog. Dječica mlađa od tri godine ovom bi se igračkom trebala igrati isključivo pod nadzorom odraslih, jerbo riječ je o vrlo, vrlo sitnim stvarčicama koje se lako progutaju ili udahnu u nos, no istovremeno toliko korisnoj za razvoj fine motorike da je šteta ignorirati je. Osim toga, u ovo recesijsko doba nije nevažno što je riječ o igrački prilično povoljne cijene.

Uživajte! sretan

Post je objavljen 23.12.2012. u 12:42 sati.