Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Atest, protest, svjedodžba

Dobar dan dobar dan, tražim posao, čuo sam da je vaša firma raspisala natječaj. O da gospodine dragi, dobro ste čuli, evo vam formulari. napišite molbu, priložite diplomu, fotokopiju vozačke dozvole i potvrdu o nekažnjavanju, životopis, domovnicu, izvod iz matične knjige rođenih ne stariji od šest meseci, certifikat o zaštiti na radu, svjedodžbu o položenom stručnom ispitu, nalaz liječnika specijaliste medicine rada.
Je li to sve?
Pa ako baš želite ne bi bilo naodmet priložiti atest od zavarivanja, tablete protiv nerviranja, uvjerenje neuvjerljivosti, svjedodžbu za engleski i još najmanje jedan strani jezik, kvalif.... Dobro dobro dobro, shvatio sam, uglavnom - vrlo dobro znate koga ćete primiti, čak i bez natječaja, zar ne?
To ste vi rekli gospodine dragi!



Nešto kasnije, svratih do Eurobetona
Dobar dan dobar dan kupio bih stan.
Oh gospodine dragi, vi bi kupili stan, pa to je šala mala, evo formulara, napišite molbu donesite izračun predračuna, potvrdu od banke, odrezak iz pošte, teleću plećku i od lota srećku, uvjerenje o kreditnoj spodobnosti, dva jamca ili policu osiguranja kredita, uplatite molim odmah trideset posto vrijednosti stana, a ostatak u osamstotina rata minimaksimalna kamata, vježbajte zen jer je tečaj vezan za japanski jen.
Ma zaboravite stan, možda mi je bolje renovirati i dograditi obiteljsku kuću.

Oh renovirati i dograditi obiteljsku kuću, pa nema problema, za početak donesite izvod iz katastra, gruntovnicu, rješenje o nasljeđivanju, morate ishoditi lokacijsku, građevinsku i uporabnu dozvolu, troškovnik, mišljenje konzervatora, iskamčite suglasnosti svih susjeda potvrđenih od strane javnog bilježnika, donesite atest o energetskoj učinkovitosti, suglasnost o oborinskim vodama, deklaraciju o pravima čovjeka, uvjerenj.....
O neeeeeee, zaboravite kuću, odoh iz ovih stopa u neku vukojebinu, čuvat ću ovce!

Oooo gospodine dragi, vi bi u Vukojebini čuvali ovce, zašto da ne, samo molim vas budite precizniji Vukojebina donja ili Vukojebina gornja?
Štajaznam, eto neka bude donja.

Dobro, možete čuvati ovce u Vukojebini donjoj, evo ispunite formular o radu u područjima od posebne državne skrbi, zamolbu o preseljenju u brdsko-planinska područja, svjedodžbu pastira, atest o sviranju frulice, potvrdu veterinara, nalaz psihijatra, ratni put, čin i odlikovanja, dokaz o osposobljenosti za rad s bodljikavom žicom, koncesiju na pašnjake, studiju o utjecaju na okoliš, protokol o nenapadanju vukova, znakove raspoznavanja ćukova....
Dostaaaaaaaaa! Znate šta, o'do ja na Mjesec
Na Mjesec!? Nema problema, izvolite formul...
Odoooooooooooo





Post je objavljen 22.12.2012. u 18:17 sati.