Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SKIJAŠKI DAN 4. - Solden, Austrija (09.12.2012.)

Natrag u Soldenu koje je od svih posjećenih ledenjačkih skijališta u Tirolu jedino osiguralo naš drugi dolazak. Prekrasan sunčan dan. Iako je nedjelja, nije gužvasto i da se lijepo skijati. Na žicu se ili uopće ne čeka ili se čeka maksimalno 2-3 minute. Ujutro odlazimo kroz tunel u planini na skijama do sunčane strane skijališta gdje su uglavnom plave i crvene staze, ali tradicionalno široke. Potom sredinom dana skijamo na dijelu skijališta gdje se tradicionalno svake godine voze prve utrke skijaškog kupa u listopadu i gdje se nalazi tzv. Gletscher Stadion.
Nažalost, ponovno u drugoj polovici dana vrijeme se pogoršalo i pojavilo difuzno svijetlo. Bez obzira na moje Alpina Quattroflex naočale, konture staze gotovo je nemoguće vidjeti što u konačnici rezultira i mojim prvim ovogodišnjim padom preko velikog tvrdog hupsera koji se iznenada pojavio ispred mene. Hvala Bogu, uspio sam amortizirati pad i prošao čak i bez masnica. :)
Kada se vratim u 4. mjesecu u Tirol da iskoristim posljednjih pet dana na 'White 5' skikarti, u Soldenu bih ponovno volio provesti 2 do 3 dana.
Samo mjesto Solden je tipično tirolsko mjesto drvenih kućica, najviše dva do tri kata visoke. Glavna ulica je prepuna trgovina, uglavnom skijaške opreme (Intersport je ovdje alfa i omega), potom kafića i restorana te hotela, a tu je i Interspar sa cijenama nižim nego u našim Intersparovima po Zagrebu. Sramota.




UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 50.5
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 163.5
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 1
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 97.2 km/h



Post je objavljen 21.12.2012. u 00:55 sati.