Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SKIJAŠKI DAN 3. - Pitztal, Austrija (08.12.2012.)

Na kraju doline u kojoj je Wenns nalazi se ledenjak Pitztal. Lijepo je danas malo duže odspavati jer do Pitztala imamo svega pola sata vožnje.
Skijalište Pitztal se sastoji od dva dijela: ledenjačkog Pitztaler Gletscher i nižeg Rifflsee. U totalu 68km staza, koji su otprilike ravnomjerno raspoređeni između ova dva dijela. Mi odlazimo na ledenjački dio s obzirom da ovaj niži nije još posve otvoren. Do glečera vodi vlak kroz utrobu planine, jako sličan onome na Molltaleru. Ide svakih pola sata i vožnja traje oko 15 minuta. Kada se jednom izađe na glečerski plato, tu počinju staze, koje su nažalost uglavnom plavog karaktera s rijetkim crvenim stazama, jedna crna koja je trenutno zatvorena, što znači da za prosječnog i naprednijeg skijaša skijalište brzo dosadi. Žice su uglavnom kabine, pa je često skidanje skija što meni nije baš po volji, te sidra, od kojih je jedno dugo. I jedna jedina sedežnica.
Kako je subota, skijalište je puno, ali niti na jednoj žici nema čekanja. Snijega puno i staze su jako dobro pripremljene, ali kao što sam ranije rekao, brzo dosade. Jedina dobra stvar je što se na par širokih plavih staza može pustiti skija i carvati do mile volje od ruba do ruba staze. Milina.
Kao i jučer, jutro savršeno sunčano, popodne oblačno sa snijegom i vjetrom koji samo pojačava osjet hladnoće. Difuzno svijetlo pa se popodne teško vide konture staze.
Velika zamjerka Pitztaleru je i postojanje samo jednog jedinog restorana koje je u subotu dupkom pun pa treba čekati da se oslobodi mjesto. Cijene pristojne - bečki ponovno pada ispod 11 eura.
Da zaključim, skijalište je ok za vidjeti ga i odskijati jedan dan. Da li bih se vratio? Uz toliko puno boljih skijališta po Sloveniji, Austriji i Italiji - teško!




UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 41.8
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 113
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 0
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 79.2 km/h



Post je objavljen 21.12.2012. u 00:41 sati.