Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SKIJAŠKI DAN 2. - Solden, Austrija (07.12.2012.)

Od Wennsa do Soldena ima sat vremena vožnje. Iako su za danas prognozirali loše vrijeme i lagani snijeg, osvanuo je prekrasan dan. Solden je suncem okupan, na stazama puno snijega, staze popeglane i, s obzirom da je petak, relativno malo ljudi. Iz mjesta do skijališta vode dvije gondole uz koje se nalaze prostrana besplatna parkirališta. Na parkiralištu auti ne samo iz Austrije, već i Njemačke, Švicarske, Slovačke, Nizozemske, Danske, Ukrajine, Luksemburga, Belgije...
Ukupno je u Soldenu 7 kabinskih žičnica, 16 sedežnica i 9 vučnica te deklariranih 150km staza. Većina je danas otvorena, čak i jedna staza koja s planine vodi u dolinu u mjesto.
Ovo skijalište je veći crveno te plavo, a postoji i nekoliko crnih staza. Već samo pogled na prvu stazu, crnu trojku, na izlazu iz gondole, tjera mi srce u pete. Odozdo izgleda jako jako strmo, ali kasnije će se s vrha pokazati kao jedna jako dobra staza. Međutim, Solden nije skijalište za početnike. Iako je jako raznovrsno i ima svega i svačega, ovo je skijalište više za prosječne i napredne skijaše.
Moram reći da me u totalu Solden oduševio. Žice su novijeg datuma, uglavnom Dopplmayrice, i dosta brze. Staze raznovrsne i dobro pripremljene te povezane pa nema odgurivanja. Skijaši disciplinirani. Jedina zamjerka su cijene hrane i pića u mnogobrojnim restoranima uz stazu gdje se cijena bečkog kreće u rangu 12,90eura, što je par eura više nego na Kaunertalu.
Druga polovica dana je oblačna i snježna, u skladu s prognozama. Zahladilo je pa je temperatura -14 Celzijaca. Pred kraj dana spuštam se stazom do doline koja je zbog niže nadmorske visine malo ledena, a tu i tamo ima kamenčića. Sve u svemu jedno odlično skijalište i jedva čekam da se vratim za dva dana.




UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 41.1
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 71.2
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 0
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 72.0 km/h


Post je objavljen 21.12.2012. u 00:13 sati.