Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darshana

Marketing

Zelena ljubavnica

-Kako si ti naporna žena -procijedio je kroz zube dok je brisao poveću lokvu vode sa parketa koja je nastala kada je ugazio u lavor u kojem je namakla krpicu za obloge.

Nikada im nije išla komunikacija.Ono što je za nju bio razgovor za njega je bio artiljerijski napad,a on bi se uvijek branio šutnjom.Bilo je tu više monologa nego iskrenih dijaloga u kojima bi se riješio problem.S godinama je shvatila da govori za dvoje i preuzima njegov dio odgovornosti za vezu u kojoj su zapeli.

Neprimjetno je postajala sve tiša ostavljajući mu dovoljno praznog prostora da oblikuje jednu prosto proširenu rečenicu.Njemu je ta praznina bila nepodnošljiva i nije se u njoj dobro snalazio. Svaki pokušaj komunikacije sve češće je započinjao niskim udarcima .Odavno je prestala reagirati na uvredljive poruke koje bi joj dobacivao kad bi ga piknula u bolnu točku.Ni ona više nije bila pažljiva kao nekada kada bi uz galon suza objasnila gdje vidi problem i strpljivo čekala njegovu reakciju koje uglavnom nije bilo.

Malena je zaspala,temperatura joj je još bila prilično visoka što joj je dalo naslutiti da je očekuje neprospavana noć.

Slušajući ga kako još uvijek gunđa po kupaonici otišla je u kuhinju da popije šalicu čaja.Ubrzo se pojavio za njom čekajući da krena paljba pa da odu u miru spavati.

Gledala ga je odsutno svojim velikim ,bademastim očima,ne osjećajući ništa.Ni na kraj pameti joj nije bilo razgovarati s njim o bilo čemu ,a kamoli o temi koja se izlizala tokom godina.

Od prvog dana nekako je duboko u sebi slutila da će uvijek biti druga.Prešutno je pristala na pravila njegove igre kako bi mu bila bliže.Često je pristajala na opuštenije vikende u troje samo da ga osjeti,da upozna njegov svijet tražeći bliskost.Ponekad je i sama uživala istražujući neke drugačije svjetove.Pokušala ih je prihvatiti kao par i nekako ugurati sebe između njih dvoje.No ona nije mogla dugo gurati isti film i s vremenom se mijenjala.Pobunila bi se ponekad,a svaka pobuna bila je unaprijed osuđena na propast jer tada bi ostajala sama sa sobom u razorenom stanu grijući drhtavo tijelo vrućim suzama.Znale su tako proteći noći,mjeseci i godine.

Njen liberalizam dopuštao mu je da prijeđe svaku granicu.Kad su im krimovci preokrenuli stan naglavačke ,a sudac donosio presudu stajala je iza njega kao anđeo čuvar moleći za njegov život.Mislila je na djecu koja ne poznaju pravo lice svog oca.Kad je agonija dobila ne zasluženi happy end on se ponovno vratio njoj svojoj ljubavnici i bio je sretan. Njegova neutaživa glad za njom bila je neopisiva .Kada je No.2 otišla, napokon se mogao opustiti i uživati u svom ljubovanju bez svakodnevnih kvocanja o pravoj mjeri i odgovornostima.

Ponovni zajednički život bio je njena najveća zabluda da će se bilo što promijeniti no ona se kao i uvijek nadala.Nije se ljutila na vikend avanture no svakodnevno orgijanje kod nje bi izazivalo zabrinutost. Ispreplelo bi se tu mnogo laži kako bi se održao balans nekakvog prividnog obiteljskog života.Sve je manje nalazila mjesta za kompromis ,shvaćajući kako kompromitita sebe i svoj život.Gledajući njegovo zadovoljstvo i sjaj u očima kada bi se prepustio u njene magličaste ,zanosne zagrljaje bilo je daleko od onog što mu ona može pružiti.Svaka pobuna je bila uzaludna jer bi on odlazio sve dalje od nje i njenih moljakanja ne shvaćajući u čemu je problem jer je odavno postavio prioritete u svom životu i bio im dosljedan.Uvijek je ostao vjeran svojoj prvoj ljubavi,zbog nje je lagao,zbog nje je gubio glavu,zbog nje je ostavljao obitelj,zbog nje je bio poseban i drugačiji.Ona mu je bila bijeg,radost,ispunjenje.Ona je bila njegovo nadahnuće, sloboda i revolucija.Ona je bila njegov broj jedan.

Čaj se pušio iz šalice dok je tišina rasporila prostor između njih dvoje.Njegova ruka posegnula je za njenom kosom.Poželjela se pretvoriti u gomilu kiše ali umjesto toga postala je santa leda.

-Nemoj- prošaptala je spuštajući pogled prema rukama koje su gužvale rubove ljubičaste pidžame.-Idem pogledati kako su djeca,laku noć!-rekla je umornim glasom.

Prije nego što je zatvorila vrata začula je kako s rolice trga papirić.Dok njegova zelena ljubavnica započinje igru zavođenja u kojoj će on uskoro izgubiti tlo pod nogama nošen zadovoljstvom i ugodom ,ona, koja je uvijek bila druga, utonut će u svoj nemiran san u kojem se miješaju boje jednog rastrganog sutra...


with love, No.2




Post je objavljen 20.12.2012. u 11:56 sati.