Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Noćna mora...


<


Noćna mora...

Jutros sam se probudila ni na nebu ni na zemlji. Nina, nana. U prtljažniku za ručni bagaj u avionu na stajanki. Pogled s te visine otkriva sve moje zablude stvorene na zemlji o teškom životu. Život je lijep. Na toj visini. Onima gore u vlasti još je ljepši. Crkva bi rekla iako je nitko ništa ne pita kako je onima tamo gore još višlje neizmjerno lijepo. Za ove dolje na zemlji teško je naći koju dobru riječ. Samo rijetki, politički podobni, rodjaci, brace & seke, zaposleni po splitskoj Banovini, „Čistoći“, „Vodovodu“, grobari na „Lovrincu“, čekajući božićnice od 1.200 do 2.500 kuna te novčane bonove mogu tapkati dlanovima & pivati:- Ala je lip ovaj svit! - SDP & HNS to su cvita dva!
Dok su se svi čudili mojim zabludama sa: - AAA!- nu nje!, iz mene je izlazilo; BB+...eee... Malo je falilo da završim na Klisu ili Boraji zalivena zidarušom te u piruetama na vatrici. Samo istančan bosanski duh i osjećaj za preživljavanje spasio me je gorke „vatrene“ sudbine.
Noćna mora je iza mene. Najava nove na kanalu Z1 subotom navečer nije uspjela. Malnara nema, a njegova škvadra se nije pojavila. Možda i je, ali ja je nisam vidjela. Netko mudar je shvatio kako građane Hrvatske treba poštedjeti noćnih mora. Dovoljne su im dnevne.

Vrijeme, vreme, vrime je mora-nja. More, mere, može, meže sve sa ražnja. – Daj „malom“, pivo, a čkapi će sok!-plaća gđa. Pusić.




Post je objavljen 17.12.2012. u 11:44 sati.