kada sam bez volje kao recimo danas volim raditi nešto po kuhinji i jesti slatko zato sam okrugla kao loptica, ali to mi ni malo ne smeta jer sam godinama bila kao slani štapić i imala sam samo 38 kilograma težine tako da sam na sebe vrlo lako oblačila garderobu za dvanaest godina starosti. Sada sam okruglica i slatka sama sebi.
Podijeliti ću s vama još nekoliko recepata pa probajte napraviti ono što vam se svidi jer ako je nešto ukusno to treba i podijeliti.
LIKER OD BANANA
1 kg oljuštenih banana treba dobro zgnječiti. Kako banane imaju vrlo malo kiseline treba ih preliti sokom od jedne naranče i pola limuna kako bi liker bio harmoničniji i dobio finu aromu. Tome treba dodati 125 g šećera u prahu i dobro opranu koru od naranče. Sve to treba preliti sa 750 ml ruma i ostaviti da u dobro zatvorenoj posudi stoji 15 dana. Nakon toga sadržaj procijedite i u njega ulijte sirup napravljen od 1 kg šećera i 1,5 litara vode. Sve treba dobro promiješati i ponovno procijediti te sipati u boce. Liker se u dobro zatvorenim bocama na hladnom mjestu može čuvati do godinu dana.
NEPEČENA ROLADA
tamni dio
2 kom jaja 20 dk šećera u prahu 20 dk mljevenih oraha 10 dk čokolade za kuhanje malo ruma
Krema(svijetli dio)
2 kom jaja 20 dk margaina 10 dk šećera u prahu malo ruma
Krema(svijetli dio)
1.2 jaja skuhati(potreban samo žutanjak)
2.kuhane žutanjke, margarin, 10 dk šećera u prahu i malo ruma smiksati u glatku kremu
2
Tamni dio
1.napraviti čvrst snijeg od 2 bjelanjka i 20 dk šećera u prahu
2.dodati orahe, malo ruma i otopljenu čokoladu
3.smjesu razvaljati između dvije folije
4.po tamnoj smijesi namazati kremu i zarolati
5.roladu posuti kristal šećerom
Ovu roladu radila je moja baka kao i sve ukusne slastice koje mi dan danas nedostaju jer nisu kao njezine.