Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osiguranje

Marketing

10 savjeta za zimske uvjete vožnje


Vrijeme je izvanrednih uvjeta na našim kolnicima i "zimska idila" ne izaziva osmijeh baš na svim licima. Mnogi od nas susreću se s teškoćama u obavljanju svakodnevnih obveza, prilikom odlaska na posao, a česte su prometne nezgode i "posjeti" traumatološkim odjelima. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako doskočiti zimskim uvjetima te snijegu i ledu otkresati u brk: "zima, zima e pa što je, ak' je zima nije lav":

1. Prije putovanja informirajte se o vremenskim prilikama i stanju na cestama, a ako su najavljene veće snježne oborine ili druge vremenske nepogode, odgodite putovanje ili odaberite druga prijevozna sredstva (npr. vlak).
2. Za odlazak na posao i druge obaveze u gradu, za vrijeme većih snježnih padavina, koristite vozila javnog gradskog prijevoza.
3. Bez obzira na korištenje zimskih guma, lance za snijeg i manju lopatu uvijek držite u vozilu.
4. Prije polaska na put obavezno vozilo očistite od naslaga snijega i leda na svim staklima, provjerite ispravnost svjetala i ostale signalizacije, vanjska i unutarnja vozačka zrcala, gume i opremu vozila te promijenite istrošene metlice brisača.
5. Prilikom opremanja vozila zimskim gumama naglašavamo zakonsku obavezu korištenja takvih guma na svim kotačima vozila, a ne samo na pogonskim. Zimske gume samo na pogonskim kotačima i prednjim pogonom omogućuju uspon uzbrdicom, no kod spuštanja nizbrdicom, stražnji dio vozila nije stabilan.
6. Predlažemo da i prije polaska na put barem jedanput osobno obavite probu postavljanja lanaca za snijeg za vaše vozilo
7. Brzinu kretanja vozila prilagodite stanju na cesti i uvjetima vidljivosti.
8. Poštujte ograničenje brzine.
9. Pri vožnji u kolonama povećajte razmak između vašeg i vozila ispred vas imajući na umu duži zaustavni put.
10. Izbjegavajte nagla kočenja, nagla okretanja kotača upravljača te pretjecanja.

Želimo vam sretan i siguran put!



Free Web Site Counters
Free Web Site Counters




Post je objavljen 14.12.2012. u 13:52 sati.