Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Na eks...



Na eks (ex)....
Jutros sam se probudila s čašom viške travarice na eks (ex). Dobra je i lastovska. Koromač nadjačava, ali moja Foretićka iz kuće s „ Tri sulara“ u Korčuli znala bi reći kako svaka od 22 trave u njenoj travarici čovjeka vraća u život. Istina! Davnih sedamdesetih godina nakon treninga na bazenu KPK-a bilo mi je najdraže prije ferijalne večere svratiti kod Majke moga Borisa i popiti travaricu. Ala, lipa vremena. Gojko Arneri, Boško Lozica, Žarko Lozica, Bobo Trifunović, Tedeschi, moja Andrea, Doktor
( prezime) Dunja, Jelena Belamarić,
ferijalci iz ex Juge...Cili svit bi sta u čašu. Na fotku. Danas, nikoga od njih. Tukac na škoju. Samo ja i pogled u dno tek ispražnjene čaše. Na eks (ex).
Sjećanja...Čudno kako u alkoholu sve izgleda ljepše. I moje lice. Niđe bora. Samo kad se u podignutoj čaši zatalasa travarica.
Ne talasaj, danas kažu dušebrižnici, velike Hrvatine. - Ne diraj - ovoga onoga! Kako ostati miran kada najveću brigu oli skrb za obitelj pokazuju popovi. Ubiše se da mi dokažu što je zdravo, a što nezdravo u odgoju djece. Oni koji uporno zabranjuju sami sebi stvaranje obitelji našli su se držati lekcije obiteljima i školstvu. Drkađija do drkađije, pedofil do pedofila, postaju savjest hrvatske obitelji. „Grozd“ do grozda. Zato nam i propadaju vinogradi i urod.
Svako oglašavanje u Saboru; Karamarka, Popijača, Šukera, Kunsta, Slavonaca, Ruže Tomašić..., izaziva kod mene talase oli valove nezadovoljstva. Pa, ti ne popij na ex ( eks).
Zdravko Tomac svojom promocijom biografije u Mostaru i žalom za nestankom Herceg - Bosne natjera me na još jednu čašu travarice. Dovoljno da završim na čučavcu. U Hrvatskoj se ne može toliko popiti koliko se može povratiti. Povraćam ali kao da ne. Poticaji mi ne nedostaju.
A, poljoprivrednik nijesam što bi kazali oni iz sapunice „Budva se pjeni“. Jebe se meni. I Čobiju.Jakovinu ne treba spominjati. Pusićku također. Kajina ni u snu. Na mrtve kapitale tipa Čačić ne troše se riječi. Sve goli umjetnik do umjetnika. "Pro Arte"...
Treba potrošiti na travaricu. Višku, lastovsku, korčulansku...Na eks (ex).


Vrijeme, vreme, vrime je za popiti. Popij da je zaboravim.



Post je objavljen 14.12.2012. u 09:39 sati.