Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Da ti gatam

VIDOVITI MILANI BERLINSKI INSTITUT OBJAVIO ANALIZU KRIVIH PROGNOZA SAMOZVANIH PROROKA

PROMAŠENA PROROČANSTVA

Ništa od erupcije Vezuva i napada ptica, a i euro je još tu
Razni su proroci najavljivali sve i svašta za godinu na isteku – od toga da će se pronaći Sveti gral, a iz mora izranjati čudovišta, do napada na Papu i kraha eurozone
Vezuv ipak nije eruptiraoBERLIN » Da su astrolozi i vidovnjaci bili u pravu, 2012. bi se ukinuo euro, došlo bi do erupcije Vezuva, a Olimpijske igre u Londonu bile bi meta terorističkih napada. Samozvani proroci ove su godine u velikoj mjeri zakazali, proizlazi iz analize što ju svake godine objavljuje Društvo za znanstveno istraživanje paraznanosti (GWUP) u Berlinu.

Najnevjerojatnija proročanstva za 2012. došla su od kanadske vidovnjakinje Nikki Pezaro. Ona je tvrdila da će krajem godine ptice napadati ljude, a iz mora izranjati čudovišta, te da će se pronaći Sveti gral.

Pezaro međutim nije jedina predvidjela erupciju Vezuva. To isto najavljivao je i njezin kolega Blair Robertson. GWUP je zabilježio i da je vidovnjak Kurt Allgeier za kraj lipnja i početak srpnja bio najavio prirodne katastrofe »koje će biti snažnije od onih koje smo već doživjeli«. Vidovnjakinj
Pokraj Zemlje prolazi veliki asteroid

Veliki asteroid koji se kreće gotovo istom orbitom kao i Zemlja od jučer prolazi vrlo blizu pokraj našeg planeta, no ne postoje izgledi bilo kakvog sudara barem sljedećih nekoliko stotina godina, objavili su astronomi NASA-e. Asteroid Toutatis prolazi pokraj Zemlje svake četiri godine i tijekom srijede i četvrtka udaljen je »tek« oko sedam milijuna kilometara od Zemlje što odgovara 18 puta većoj udaljenosti nego od Mjeseca od Zemlje. Asteroid je prvi puta uočen 1934. godine. U 2004. Toutatis je prošao pokraj Zemlje puno bliže nego sada. (H) a Susanne Eder predvidjela je pak za sredinu srpnja »bombaške atentate, terorističke napade, rušenja zrakoplova i druge katastrofe«.

Njemački matematičar Michael Kunkel, koji već godinama skuplja i analizira pretkazanja, nije iznenađen ovogodišnjom »ponudom« vidovnjaka.

»Već tradicionalno pretkazuju se katastrofe svih vrsta, a posljednjih godina pridodaje im se dramatične opise posljedica gospodarske krize«, izjavio je Kunkel. Bečka vidovnjakinja Rosalinde Haller bila je za 2012. najavila ukidanje eura, a Christiane Durer predvidjela monetarnu reformu i »potpuni slom sadašnjeg gospodarskog i financijskog sustava« te raspad eurozone. Vidovnjak Thomas Ritter, koji čita poruke sa staroindijskih palminih listova, bio je najavio pobune i masovne pljačke u raznim europskim glavnim gradovima, tijekom kojih bi stradao i papa. Uz poznatu najavu smaka svijeta 21. prosinca, astrolozi i vidovnjaci su najavljivali i da će se Zemlji približiti jedan drugi planet a možda se s njom i sudariti, a drugi su govorili o čudnovatoj »sinkronizacijskoj zraci« koja je trebala udariti u Zemlju. Neki su čak najavljivali i pomicanje Zemljinih polova, također s dramatičnim posljedicama.
Sva ta proročanstva Kunkel drži besmislicama, koje kod lakovjernih, a posebice kod mladeži, izazivaju strah.
Jedno se predviđanje ipak ispunilo, ono koje je najavljivalo trudnoću Kate Middleton. Međutim, stručnjaci iz GWUP-a pitaju se jesu li zaista potrebne nadnaravne moći da bi se tako nešto predvidjelo. (Hina)

Iz Novog lista: www.novilist.hr


lp, boro

budan.blog.hr


Post je objavljen 14.12.2012. u 09:24 sati.