Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Udžbenik o seksualnom odgojuScreenshot: Udžbenik

NA DRUŠTVENIM se mrežama nedavno pojavio zanimljiv "udžbenik" koji je ubrzo postao i hit kod svih onih koji su imali prilike uživati u showu koji su nam nedavno pripremili "Nepomireni".

Naime, u ovom se udžbeniku, koji je očito nastao kao šala na račun kršćanskog viđenja seksualnosti, daje niz praktičnih savjeta djeci roditelja katolika koji nisu željeli da im osnovnoškolci budu izloženi "pornografiji". Autori ovog udžbenika odmah u uvodu upozoravaju na cijeli niz nepravilnosti.

1+1+1=3 - osim ako se radi o nauku o Bogu

"Uvidom u udžbenike koji su na raspolaganju u svjetovnim školama, kršćanin, posebno katolik mora uvidjeti mnoge nesukladnosti.

Pa tako postoje problemi sa udžbenicima:

1. matematike (npr. tvrdnja da su 1+1+1=3 može biti točna ali ne ako se radi o nauku o kršćanskom bogu, a to nije uzeto u obzir)

2. biologije (ni u jednom udžbeniku nije spomenuta oplodnja po Duhu Svetom, magarci koji govore i sl.),

3. fizike («teorijom» o zakonu gravitacije ne ostavlja se prostor za Istinu o ukazanju Djevice na oblačiću),

4. kemije (zanimljivo je da se ni jedan udžbenik kemije ne bavi transupstancijacijom, najsvetijim procesom u kojem sudjeluje mnoštvo vjernika diljem svijeta) i slično, ali od negdje moramo početi u ispravljanju svih ovih nepravilnosti."

Intelektualni defekt žena

Udžbenik tako nastavlja s poglavljima u kojima pokušava objasniti postanak, znanje i stid, veze i brakove, menstruaciju, preljub ili homoseksualizam, a poglavlje započinju riječima: "Ovo je jedna od onih iznimaka u kojima se zapovijed "ne ubij", ne treba shvaćati doslovno.

Učenja crkve također se jasno vide i u poglavlju "Kršćanski nauk o ženama kroz povijest" u kojem je "intelektualni defekt" žena sličan onima "u djece i mentalno bolesnih osnova". Naravno, tu je i besmrtna mudrost: "Žene su slabije otporne na seksualnu napast od muškaraca jer u ženama ima više vode pa lakše podlegnu seksualnim zadovoljstvima".

Ništa nije sigurno... Amen!

Modernom kršćanskom odgoju posvećeno je predzadnje poglavlje koje završava citatom kardinala Truhilloa: "Bolje je umrijeti nego koristiti kondom".

U zaključku stoji: "Treba napomenuti da ni sve vrste kontracepcije nisu 100 % sigurne, niti za sprječavanje neželjene trudnoće, ni za zaštitu protiv spolno prenosivih bolesti.

Pozivajući se na autoritet Svetog Pisma i duge povijesti Crkve, moramo još jednom pozvati na spolnu čistoću prije braka i apstinenciju, s napomenom, da ni to nije 100% sigurna metoda zaštite od trudnoće… Amen".

Cijeli udžbenik možete pronaći OVDJE.

Post je objavljen 12.12.2012. u 08:19 sati.