Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skbrda

Marketing

Za Brda potpisao "Smislov"!!!

Poštovani čitatelji, vijesti iz života ŠK Brda smjenjuju se filmskom brzinom, pa je i autoru ovog bloga sve to teško pohvatati i zabilježiti. Iz dana u dan, iz večeri u večer stižu nove vijesti oko transfera igrača, izbora u HŠS-u, stanju u Županijskom savezu, raspisima za turnire, svakodnevnim događajima...
Split bez ikakve sumnje živi šahovski život punim plućima, a nosioc svega je, bez lažne skromnosti - ŠK Brda.

Ali da krenemo...
Marko Martinić(38), poznatiji kao "Smislov" potpisao je za Šk Brda i iduće će sezone igrati za drugu ekipu kluba iz ruralnog splitskog predgrađa.
Da podsjetimo one mlađe, "Smislov" je iskonski "Mornarevac" i nekad najtalentiraniji mladi igrač u gradu pod Marjanom kojeg su životne obveze odvele daleko od šaha. Nadimak "Smislov" dobio je zbog stila igra koji neodoljivo podsjeća na legendarnog prvaka svijeta Vasju Smislova. Naime, Marko je igrač "stare škole", fini tehničar, ali kad dođe do taktike njegovi napadi su kao ujed kobre.
Iako ga dugo nije bilo u šahu, nekadašnje znanje nije isparilo, u što su se mnogi uvjerili posljednjih mjeseci na službenim "cugerima" ŠK Brda.
Njegovim angažmanom druga momčad najavila je dogodine borbu za povratak u 2. ligu.

A dok se druga momčad pojačava, prva u tišini kuje planove za novu sezonu. Kostur momčadi činit će dosadašnji igrači, prekaljeni borci koji zajedno "ratuju" već godinama. Ipak, spominje se jedno pojačanje, a o kome se radi otkrit ćemo na ovim stupcima već za nekoliko dana.
Iz neslužbenih izvora doznali smo samo ovo: "Kad se dozna koga dovodimo, zatrest će se šahovska Hrvatska", rekao nam je neimenovani izvor blizak klupskom vrhu.
A dok prva i druga ekipa kuju planove, predsjednik Bužančić i sportski direktor Ivić pripremaju raspis za "Split Open 2013". Bit će gotov za desetak dana, a bit će premijerno predstavljen na turniru u Zadru, gdje bi trebali nastupiti Ivić i udarna igla ove sezone Dražen Čurić.
Sportski direktor odlučio je okušati sreću na "A" turniru, dok će popularni "Barba" ili "Mutant" kako ga od milja zovu zaigrati na "B" turniru.
........
Od ostalih događanja izdvajamo dolazak našeg velikog prijatelja Josea Fernandes de Quintera u Split.
Zabilježili smo i poraz sportskog direktora Ivića u brzopoteznom meču od potpredsjednika Čalije. Bilo je 5:3 za potpredsjednika, što i nije neko ohrabrenje za Ivića koji u Zadar ide s velikim ambicijama.
I za kraj, predsjednik Bužančić sprema se za odlazak na Izbornu skupštinu HŠS-a koja će se održati 15. prosinca.
Tiho je, kao što smo već pisali odustao od kandidature, ali na Skupštinu ide kao delegat. Pokušali smo saznati za koga će glasovati:
- Neka to ostane moja mala tajna, zagonetan je bio "Presidente"!




Post je objavljen 09.12.2012. u 00:34 sati.